Græske fladbrød - Opskrift på saftige græsk pitabrød

Græske fladbrød

Græske fladbrød
Opskrift på lækre pandestegte græske fladbrød.
Denne opskrift giver 8 stk.
Græske fladbrød - Opskrift på saftige græsk pitabrød

Super nemme og virkelig lækre græske fladbrød, – saftige og seje på den helt rigtige måde.
Perfekte som tilbehør til forskellige græske retter, – til gyros, græske kødboller eller bare sammen med en stor skål tzatziki.
De er super nemme at lave, – og de kan sagtens laves i forvejen og derefter lunes, ligesom de også egner sig perfekt til en tur i fryseren.

Græske fladbrød - Opskrift på saftige græsk pitabrød

Græske fladbrød

Opskrift på lækre pandestegte græske fladbrød.
Denne opskrift giver 8 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Græsk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 550 g hvedemel
  • 3 1/2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Olie eller sprayfedt til stegning

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og olie.
  • Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen. Ælt dejen, gerne på maskine, til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en god times tid.
  • Del dejen i 8 lige storestykker, ca. 110 g pr. stk, og tril dem til boller – så er de nemme at rulle ud i cirkler.
  • Rul hver bolle ud i en stor cirkel der passer til en pande, den skal være ca. 2-3 mm tyk, – brug evt. lidt mel hvis der er behov.
  • Varme en pande op ved middel varme, og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl med lidt olie.
  • Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, – det giver et lækker saftigt fladbrød.
  • Læg dem løbende ovenpå hinanden som de bliver færdige og dæk dem med staniol, – så sikrer du at brødene forbliver lækre bløde.
Græske fladbrød - Opskrift på saftige græsk pitabrød
Græske fladbrød – Opskrift på saftige græsk pitabrød

Kommentarer

  1. Inge jakobsen

    Hvis jeg vælger at fryse fladbrødene ned, hvordan varmer jeg dem så op, uden at de mister deres fugtighed?

    • Hej Inge

      Så skal du blot pakke de optøede brød i lidt folie og varme dem i ovnen, – giv dem evt. et lille sprøjt vand inden 🙂

      Du kan også lune dem på panden 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*