Gourmet hotdog - Opskrift med kål og røget mayo

Gourmet hotdog med kål og røget mayo

Helt fantastisk hotdog, der virkelig slår benene væk under én. Variationen med røget mayo, fintsnittet kål og syltede løg passer perfekt sammen, og det er en super lækker måde at få en hotdog på, – 100% min favorit.
Prøv også vores opskrift på klassisk gourmet hotdog, den sætter lidt mere kulør på sommergrill med venner og familie, og vil uden tvivl være et sikkert hit.

Gourmet hotdog med kål og røget mayo

By Dianna Brinch Personer: 6
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på den lækreste hotdog med topping af kål, syltede løg og røget mayo.

Ingredienser

  • Pølsebrød
  • 40 g gær
  • 4 dl lunken danskvand
  • 640 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g smør, smeltet og afkølet
  • 2 spsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • Mælk til pensling
  • Evt. sesam til toppen
  • Røget mayo
  • 6 spsk god mayo
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret ramsløg
  • Derudover
  • 12 gode grill pølser
  • 1/2 lille spidskål, gerne en blanding af rød og grøn
  • Syltede rødløg
  • Ketchup
  • Karse

Fremgangsmåde

1

Pølsebrød Opløs gæren i danskvanden, og tilsæt derefter sukker, æg og smeltet smør.

2

Tilsæt mel lidt ad gangen og rør saltet i sammen med noget at melet.

3

Rør dejen godt sammen, meget gerne på maskine, til den slipper kanterne, ca. 5-8 min. Dejen skal være let fugtig.

4

Tag lidt olie på hænderne og saml dejen til en kugle. Smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri. Dæk skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min. til en lille time.

5

Del dejen i 12 lige store stykker, ca. 100 g/stk. Spænd først dejen lidt op, - tag lidt olie på hænderne og form til en bolle og fold bunden ind over hinanden. Tril derefter bollen til en lang pølse, evt. men lidt mere olie på bord og hænder, og mas dem let flade.

6

Placer pølsebrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, - de hæver en del, så ønsker man ikke de hæver sammen skal der kun være 6 på hver bageplade.

7

Læg et klæde over og lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.

8

Pensl med mælk og drys evt. med sesam og bag pølsebrødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. Har man dampprogram kan det varm anbefales at bruge det, - det gør brødet endnu mere saftigt og lækkert.

9

Røget mayo Bland ingredienserne til mayoen og hæld den på en sprøjtepose eller en sprøjte flaske så du kan anrette den i striber.

10

Anretning Snit kålen helt fint, den skal nærmest være papirstynd.

11

Grill pølserne til de er gyldne, sprøde og gennem varme.

12

Varm evt. brødene hurtigt på grillen, hvis ikke de er lavet kort inden og stadig er lune.

13

Skær brødet op og læg en stribe ketchup i bunden. Læg pølsen oveni og top med 2 tykke striber røget mayo.

14

Placer en god håndfuld fintsnittet kål ovenpå dressingen, top med syltede rødløg og en fint drys karse.

Gourmet hotdog - Opskrift med kål og røget mayo
Gourmet hotdogs – En klassiker i nye klæder

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.