Er du klar til at tage din hotdog-game til et helt nyt niveau? Med min opskrift på klassisk gourmet hotdog får du en opskrift, der balancerer det bedste fra den traditionelle hotdog med et twist af luksus og kvalitet.
Du kan nemt kan imponere venner og familie ved næste grillfest eller hyggeaften. Det handler om kvalitetsingredienser – fra den saftige pølse til det hjemmebagte brød og de hjemmelavede toppings, der sammen skaber en smagseksplosion i hver bid.
Lad os løfte den ydmyge hotdog op i gourmetklassen!
Du kan også prøve min gourmet hotdog med kål og røget mayo, – helt klart én af mine favoritter.
Klassisk gourmet hotdog
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pølsebrød
- 40 g
gær
- 4 dl
lunken danskvand eller vand
- 640 g
hvedemel
- 1
æg
- 50 g
smør, smeltet og afkølet
- 2 spsk
sukker
- 1 1/2 tsk
salt
-
Mælk til pensling
-
Evt. sesam til toppen
-
Lidt olie
Ristede løg
- 4
store løg, skrællede
- 1 1/2 dl
hvedemel
-
Salt
- 1 l
smagsneutral olie, - vi bruger gerne rapsolie
Derudover
- 12
gode grill pølser
-
Ketchup
-
Sennep
-
Karse
- Syltede rødløg
-
Sådan gør du
Pølsebrød
- Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter sukker, æg og smeltet smør.
- Tilsæt mel i lidt ad gangen sammen med saltet, og rør dejen godt sammen, - meget gerne på maskine, til den slipper kanterne, ca. 5-8 min. Dejen skal være let fugtig.
- Tag lidt olie på hænderne og saml dejen til en kugle. Smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri. Dæk skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min. til en lille time.
- Del dejen i 12 lige store stykker, ca. 100 g/stk. Spænd først dejen lidt op, - tag lidt olie på hænderne og form til en bolle og fold bunden ind over hinanden. Tril derefter bollen til en lang pølse, evt. men lidt mere olie på bord og hænder, og mas dem let flade.
- Placer pølsebrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, - de hæver en del, så ønsker man ikke de hæver sammen skal der kun være 6 på hver bageplade.
- Læg et klæde over og lad dem efterhæve i ca. 30-45 min.
- Pensl med mælk og drys evt. med sesam og bag pølsebrødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. Har man dampprogram kan det varm anbefales at bruge det, - det gør brødet endnu mere saftigt og lækkert.
Ristede løg
- Varm olien op i en gryde til den rammer 160-170 grader.
- Halver de skrællede løg og snit dem i ca. 3 mm tykkelse.
- Bland hvedemel med lidt salt og vend løgene godt rundt i mel blandingen.
- Friter løgene lidt ad gangen, - vær opmærksom på at olien bruser godt op når løgene kommes i, så tag små mængder ad gangen.
- Når løgene er fine gyldne tages de op med en hulske, og lægges på lidt køkkenrulle inden de skal serveres.
Anretning
- Grill pølserne til de er gyldne, sprøde og gennem varme.
- Varm evt. brødene hurtigt på grillen, hvis ikke de er lavet kort inden og stadig er lune.
- Skær brødet op og læg en stribe ketchup i bunden. Læg pølsen oveni og top med endnu en stribe ketchup og sennep.
- Top med masser af ristede løg, syltederødløg og syltede sennepsfrø og drys til sidst med karse.
Pingback: Gourmet hotdog - Opskrift med kål og røget mayo
Kan man lave løgene et par dage før de skal spises?
Hej Pia
Det kan du sagtens ja 🙂
Kh Dianna