Gnocchi i cremet parmesan og trøffelsauce. En ultra cremet og uimodståelig lækker gnocchi ret, der kan stå på bordet på kun 15 minutter.
Parmesan, smør og æggeblommer giver den lækreste cremede sauce- krydret med rigeligt friskkværnet peber, trøffelolie og frisk trøffel på toppen.
Denne her cremede trøffel gnocchi kan serveres som både forret og hovedret.
Serveres den som forret passer portionen til 8 personer. Serveres den som hovedret, passer portionen til 4 personer, og her vil jeg anbefale at servere den med en frisk rucolasalat. Gerne med en form for syre – tomater eller lignende, som et modspil til den fede og cremede ret.
Italiensk mad på ingen tid – nemt, simpelt og virkelig lækkert.
Gnocchi med cremet trøffelsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g gnocchi
- 80 g smør
- 5 æggeblommer
- 150 g parmesan, fintrevet
- 3-4 dl kogevand fra gnocchien
- Trøffelolie
- Friskkværnet peber
- Evt. frisk trøffel
Sådan gør du
- Smelt smørret på en pande ved svag varme, og krydr med rigeligt friskkværnet peber. Lad det bruse let op.
- Kog samtidig dine gnocchi som beskrevet på pakken.
- Pisk æggeblommer, parmesan og 1 dl kogevand sammen i en skål, og sæt til side.
- Tag gnocchi direkte fra kogevandet og over på panden med smørret, og tilsæt også 1 dl kogevand. Skru ned til helt lavt blus.
- Tilsæt oste/æggemassen, og rør det godt sammen. Det vil hurtigt begynde at blive til en lækker cremet sauce.Skru evt. en smule op for blusset, hvis saucen kræver mere varme for at smelte parmesanen.
- Juster konsistensen med mere kogevand, og smag til med friskkværnet peber og trøffelolie. Ofte er salten fra parmesanen rigeligt, men smag til med salt hvis du synes den mangler.Saucen skal være blød og cremet, ikke tyk og klæg – så tilsæt kogevand til konsistensen er der.
- Server straks – og top evt. med friskrevet trøffel.
Hvilken trøffelolie bruger du? 🙂
Hej Ditte
jeg bruger aller helst La Tourangelle med hvid trøffel – absolut den bedste jeg har smagt 🙂
Kh Dianna