Opskrift på gnocchi med cremet parmesansauce med trøffel.Opskriften passer til 4 personer til hovedret - server gerne med en frisk rucolasalat. Eller til 8 personer som en forret.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Gnocchi, Trøffel
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
800ggnocchi
80gsmør
5æggeblommer
150gparmesan, fintrevet
3-4dlkogevand fra gnocchien
Trøffelolie
Friskkværnet peber
Evt. frisk trøffel
Sådan gør du
Smelt smørret på en pande ved svag varme, og krydr med rigeligt friskkværnet peber. Lad det bruse let op.
Kog samtidig dine gnocchi som beskrevet på pakken.
Pisk æggeblommer, parmesan og 1 dl kogevand sammen i en skål, og sæt til side.
Tag gnocchi direkte fra kogevandet og over på panden med smørret, og tilsæt også 1 dl kogevand. Skru ned til helt lavt blus.
Tilsæt oste/æggemassen, og rør det godt sammen. Det vil hurtigt begynde at blive til en lækker cremet sauce.Skru evt. en smule op for blusset, hvis saucen kræver mere varme for at smelte parmesanen.
Juster konsistensen med mere kogevand, og smag til med friskkværnet peber og trøffelolie. Ofte er salten fra parmesanen rigeligt, men smag til med salt hvis du synes den mangler.Saucen skal være blød og cremet, ikke tyk og klæg - så tilsæt kogevand til konsistensen er der.
Server straks - og top evt. med friskrevet trøffel.