Gazpacho - Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter

Gazpacho – Kold grøntsagssuppe

Gazpacho - Kold grøntsagssuppe
Opskrift på den lækreste gazpacho, - en kold spansk grøntsagssuppe.
Denne opskrifter giver til ca. 1 1/2 liter færdig suppe.
Gazpacho - Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter

Gazpacho, – en kold spansk grøntsagssuppe som de fleste nok har stiftet bekendskab med henover det danske forår og sommer, – eller efter en tur til Spanien.
Gazpacho suppe tager ingen tid at lave, – snit, blend og smag til, that’s it 🙂 Og så lige en tur på køl, – men imens den køler sig ned der, kan du hygge dig i solen, så det tæller ikke som arbejdstid😉
Suppen kan serveres i skålen, toppet med fintsnittet grønt og croutoner, – eller du kan hælde den på glas og serveres den med bare et enkelt sugerør.
Personligt kan jeg godt lide den får en smule chili i, – den skal ikke være stærk, men med en snert af chili. Dette er dog helt op til dig, så det kan sagtens undlades.

Gazpacho er også et fremragende indslag som appetizer eller på tapasbordet. Server den i små glas, og lad dine gæster nyde den stående under sommerens lune himmelstrøg.

Gazpacho - Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter

Gazpacho – Kold grøntsagssuppe

Opskrift på den lækreste gazpacho, – en kold spansk grøntsagssuppe.
Denne opskrifter giver til ca. 1 1/2 liter færdig suppe.
4.67 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Hovedret, Suppe
Køkken: Spansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 store solmodne tomater, ca. 800 g
  • 1-2 stilke bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 lille agurk
  • 1/2 lille rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 frisk chili, smag og vurder styrken – kan undlades
  • 2 skiver brød, uden kanter
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 1 1/2-2 spsk sherryeddike eller rødvinseddike
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • Friskkværnet peber og salt
  • Evt. vand

Topping

  • Brødcroutoner
  • Blandet finthakket grønt
  • En smule olivenolie
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opblød brødet i en smule vand, – det er vigtigt du fjerner kanterne.
  • Skyl og rens alle grøntsagerne grundigt og snit dem groft.
  • Hæld alle ingredienserne i en blender, – grøntsager, brød, krydderi og sherry/rødvinseddike – vent med olien.
  • Blend suppen til den er blød og cremet, og tilsæt derefter olien, gerne imens blenderen kører, og lad den blende godt ind i suppen.
    Du kan også vælge at blende den så den stadig har lidt struktur, – personligt foretrækker jeg min gazpacho helt blød og lækker.
  • Smag suppe til med salt og peber, og juster evt. med ekstra spidskommen og/eller chili alt efter smag.
    Ønskes suppen tyndere tilsætter du blot en smule vand.
  • Lad suppen køle helt af i køleskabet inden den serveres, og toppes som ønsket.
Gazpacho - Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter
Gazpacho – Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter
Gazpacho - Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter
Gazpacho – Kold spansk grøntsagssuppe på 10 minutter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse