
Chili hvidløgsrejer tilberedt i Airfryer, – en spansk klassiker, der smager himmelsk.
På kun 15 minutter kan du sætte en portion gambas al ajillo på bordet, – perfekt som tapas, til forret eller en let frokost.
I airfryer tager det ingen tid at tilberede en portion hvidøgsrejer, – og selve smørblandingen kan du med fordel også forberede i airfryer.
Server rejerne med lune flutes, – det smager fantastisk at dyppe brødet i smørblandingen fra rejerne.
En frisk salat er virkelig også lækkert at servere til hvidløgsrejerne, og så serverer jeg gerne en cremet dilddressing til også.
Serveres hvidløgsrejerne som hovedret, vil jeg anbefale 1 kg rejer (vægt med skal), og servere med brød og salat.
Serveringsforslag til Gambas al ajillo
Som nævnt ovenfor serverer jeg altid mine hvidløgsrejer med lune flutes, og gerne en frisk salat til også.
Brødet kan du dyppe i smørblandingen, det smager helt vidunderligt.
Derudover står der også altid en skål kold dilddressing på bordet herhjemme, når der er hvidløgsrejer på menuen.
Jeg linker til lidt serveringsforslag herunder.
Dilddressing – klik her for opskrift
Grøn salat med agurk, tomat og løg – klik her for opskrift
Salat med hvidløgsrejer, squash og avocado – klik her for opskrift
Kuvertbrød – klik her for opskrift
Nemme flutes – klik her for opskrift
Jeg håber du har lyst til at prøve min opskrift på hvidløgsrejer i airfryer, – du finder den herunder.

Gambas al ajillo i Airfryer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende (vægt med skal)
- 8 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 1 rød chili – smag til
- 100 g smør
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rens og pil rejerne, – sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Læg hvidløg og chili i et fad der kan gå i Airfryeren, skær smørret i skiver og læg dem ovenpå og hæld olien over.*Fadet du bruger skal kunne rumme alle rejerne.
- Varm smørblandingen igennem i 5 minutter ved 185 grader.*Du kan også tilberede smørblandingen i gryde hvis du foretrækker det.
- Hæld persillen ved, rør det rundt og varm videre i et minut ved 185 grader.Krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
- Vend rejerne i smør og olieblandingen, og giv dem 6 minutter ved 185 grader.
- Server rejerne med friskbagte flutes til at dyppe i smørblandingen, en frisk salat eller lignende.
Virkelig nemt og mega lækkert
Vil dog prøve at udskifte noget af smør eller olien med hvidvin næste gang, for at gøre den lidt “lettere”
Hej Pia
Tak for de søde ord, – det er jeg glad for at høre:)
Kh Dianna
Ser spændende ud, kan opskriften ikke laves på en pande eller grill -nu når man ikke har en airfreyer?
Hej Bodil
Du kan sagtens tilberede dem i grill, ovn eller endda over blus 🙂
Kh Dianna
Smagte rigtig lækkert
Hej Kim
Hvor er det godt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna