Nemme og lækre fiskefrikadeller med grøntsager og urter. Masser af smag, saftige og simpelthen så lækre. Server dem med rugbrød og remoulade, eller med kartofler og persillesauce, – eller prøve disse lækre Nordiske Fisketacos – klik her for opskriften.
Jeg har brugt gulerod og squash i mine fiskefrikadeller med grøntsager, – har du kun squash bruger du det, og omvendt, – har du kun gulerødder, så bruger du det 🙂
Alt efter hvordan de serveres er der til 4-6 personer. Herhjemme ELSKER vi fiskefrikadeller, og bliver de serveret med rugbrød, så ryger portionen altså blandt os 4.
Fiksefrikadeller med grøntsager er en grønnere udgave af klassiske pandestegte fiskefrikadeller. Ønkser du en helt klassisk fiskefrikadelle, så prøv denne opskrift – klik her.
Fiskefrikadeller med grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 900 g fersk fiskefars
- 1 løg, finthakket
- 150 g grøntsager, groftrevet – jeg har brugt gulerod og squash
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 håndfuld dild, finthakket
- 2 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 1/2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Smør og olie til stegning
Sådan gør du
- Rør fiskefarsen sammen med løg, revet grønt, finthakkede urter, æg, mel, salt og godt med friskkværnet peber.*Det er vigtigt at du tjekker at farsen er fersk, og ikke allerede tilsat andre ingredienser.*Grøntsagerne indeholder en god mængde væde, så tjek at konsistensen er som den skal være (blød men stadig fast) , – og ellers tilsæt en smule mælk. Det var ikke nødvendigt i min fars.
- Smelt en god klat smør og en sjat olie på en pande ved middel varme.
- Form fiskefrikadellerne med en ske, – i hånden eller hvordan du foretrækker det. Læg dem på panden, mas dem let flade, og steg dem til de er gyldne på begge sider.