Lækker pastaret med friske tomater, salsiccia, squash og fløde. Super nem at lave, – cremet, fyldig og med et dejligt bid.
Pasta med salsiccia, – åhhh det smager altså himmelsk i alle sine afskygninger, vi elsker det herhjemme.
Udover de friske grøntsager rummer retten også masser af hvidløg, frisk basilikum og parmesan, og så lige en god sjat hvidvin, – det passer perfekt til den fede salsiccia pølse og de øvrige ingredienser i retten.
Server med din favorit pasta, – og evt. en frisk tomatsalat eller panzanella ved siden af.

Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde
Video af opskriften
Ingredienser
- 4-500 g pasta
- 300 g salsiccia
- 300 g cherry tomater, halveret
- 1 squash, skåret i tern
- 1 løg, grofthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade – ca. 1 potte
- 75 g parmesan, fintrevet
- 2 1/2 dl fløde
- 2 dl hvidvin
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/2 tsk tørret basilikum
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie i en gryde eller på en pande, – mas farsen ud af pølserne, og svits dem godt af ved god høj varme i ca. 5 minutter.
- Hæld løg og hvidløg ved, og steg med til løgene er klare.
- Tilsæt tomaterne og steg med i 5 minutters tid, og hæld derefter squash og frisk basilikum ved. Steg det med et par minutter.Gem evt. en smule af basilikummen til at vende i til sidst, – det giver er flot farvespil. Du kan også tilsætte 1 håndfuld spinat.Kog i mellemtiden pastaen al dente, – gem en smule pastavand.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind et øjeblik, og tilsæt derefter fløde, chili, tørret basilikum og parmesan.
- Lad saucen småsimre til den tykner let og pastaen er kogt færdigt, og smag til med salt og peber.
- Vend pastaen i retten, tilsæt evt. lidt ekstra frisk basilikum for farvens skyld, og juster konsistensen med pastavand.
- Server med friskkværnet peber på toppen og evt. et drys parmesan og grønt.

Kan der bruges andet end hvidvin?
Hej Kamilla
Du kan sagtens bruge bouillon i stedet for 🙂
Kh Dianna
Det er jeg vis på, at den gør. Ser meget lækker ud. Og nem. Vil lave den i weekenden, når mine grovædende børnebørn kommer på besøg.
Hej Karen
Det lyder helt fantastisk alså 🙂
Kh Dianna
God opskrift!
Tusind tak Louise 🙂
Kh Dianna
Det smagte så godt (udelod chilien)
Hej Libbie
Ej hvor dejligt ar høre altså, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Kan se at selve opskriften næsten er ens med en hvor det er med laks i stedet for. Kunne man bruge fars i stedet?
Alternativ måske krydder farsen for lidt mere smag ? Har du evt. idéer til hvordan man skulle krydder farsen?
Hej Josephine
Du kan sagtens bruge fars i stedet for. Krydrer du den ikke yderligere vil du få en mildere smag (ligesom i opskriften med laks), – men skal du henimod noget mere krydret, som salsiccia giver retten, skal du have fat i fennikelfrø, rosmarin og timian.
Evt. ekstra chili også, – men smag dig frem 🙂 Fennikelfrø kan sagtens undlades, – men det er det der ligesom “smager igennem” i salsiccia 🙂
Kh Dianna