Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde - Opskrift på pasta med salsiccia

Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde

Lækker pastaret med friske tomater, salsiccia, squash og fløde. Super nem at lave, – cremet, fyldig og med et dejligt bid.
Pasta med salsiccia, – åhhh det smager altså himmelsk i alle sine afskygninger, vi elsker det herhjemme.
Udover de friske grøntsager rummer retten også masser af hvidløg, frisk basilikum og parmesan, og så lige en god sjat hvidvin, – det passer perfekt til den fede salsiccia pølse og de øvrige ingredienser i retten.
Server med din favorit pasta, – og evt. en frisk tomatsalat eller panzanella ved siden af.

Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde - Opskrift på pasta med salsiccia

Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde

Opskrift på nem pastaret med friske tomater, squash, salsiccia og fløde.
5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Nem aftensmad
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4-500 g pasta
  • 300 g salsiccia
  • 300 g cherry tomater, halveret
  • 1 squash, skåret i tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikumblade – ca. 1 potte
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 2 1/2 dl fløde
  • 2 dl hvidvin
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en smule olie i en gryde eller på en pande, – mas farsen ud af pølserne, og svits dem godt af ved god høj varme i ca. 5 minutter.
  • Hæld løg og hvidløg ved, og steg med til løgene er klare.
  • Tilsæt tomaterne og steg med i 5 minutters tid, og hæld derefter squash og frisk basilikum ved. Steg det med et par minutter.
    Gem evt. en smule af basilikummen til at vende i til sidst, – det giver er flot farvespil. Du kan også tilsætte 1 håndfuld spinat.
    Kog i mellemtiden pastaen al dente, – gem en smule pastavand.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind et øjeblik, og tilsæt derefter fløde, chili, tørret basilikum og parmesan.
  • Lad saucen småsimre til den tykner let og pastaen er kogt færdigt, og smag til med salt og peber.
  • Vend pastaen i retten, tilsæt evt. lidt ekstra frisk basilikum for farvens skyld, og juster konsistensen med pastavand.
  • Server med friskkværnet peber på toppen og evt. et drys parmesan og grønt.
Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde - Opskrift på pasta med salsiccia
Pasta med friske tomater, salsiccia og fløde – Opskrift på pasta med salsiccia

Kommentarer

  1. Kamilla

    Kan der bruges andet end hvidvin?

  2. 5 stars
    Det er jeg vis på, at den gør. Ser meget lækker ud. Og nem. Vil lave den i weekenden, når mine grovædende børnebørn kommer på besøg.

  3. Louise Adelholm

    God opskrift!

  4. Libbie Byham

    5 stars
    Det smagte så godt (udelod chilien)

  5. Josephine

    Kan se at selve opskriften næsten er ens med en hvor det er med laks i stedet for. Kunne man bruge fars i stedet?
    Alternativ måske krydder farsen for lidt mere smag ? Har du evt. idéer til hvordan man skulle krydder farsen?

    • Hej Josephine

      Du kan sagtens bruge fars i stedet for. Krydrer du den ikke yderligere vil du få en mildere smag (ligesom i opskriften med laks), – men skal du henimod noget mere krydret, som salsiccia giver retten, skal du have fat i fennikelfrø, rosmarin og timian.
      Evt. ekstra chili også, – men smag dig frem 🙂 Fennikelfrø kan sagtens undlades, – men det er det der ligesom “smager igennem” i salsiccia 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)