
Nem og fantastisk lækker pasta med saftig kylling, pancetta, svampe, hvidvin, fløde og spinat, – lækker og cremet og så kan den laves på bare 30 minutter.
Denne her pasta smager virkelig lækkert, – smagene af bl.a. hvidløg, soltørrede tomater og svampe komplimenterer hinanden fantastisk,- og med en god håndfuld parmesan, så kan du altså næsten høre englene synge 😉

Cremet pasta med kylling, pancetta og svampe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 450 g kylling, skåret i mundrette stykker
- 250 g champignon, skåret i skiver
- 2 håndfulde frisk spinat
- 150 g pancetta – eller bacon, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 100 g soltørrede tomater – drænet vægt
- 2 dl hvidvin
- 2 1/2 dl fløde eller creme fine
- 70 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, steg kyllingen af og krydr med salt og peber. Kyllingen skal ikke være gennemstegt, – den tilberedes i saucen efterfølgende. Sæt kyllingen til side.
- På samme pande steges pancettaen til den er sprød og gylden, tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Hæld svampene over, og steg med ved god høj varme til væden er fordampet.
- Tilsæt løg og hvidløg, skru ned til middel varme, og steg med til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen over og kog den let ind.
- Tilsæt fløde, soltørrede tomater, parmesan og kylling, og lad retten simre ved middel varme til saucen tykner – ca. 10 min.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente, – gem lidt kogevand, hvis konsistensen på saucen skal justeres en smule.
- Smag saucen til med salt og rigeligt friskkværnet peber.
- Vend spinaten i saucen sammen med pastaen og rør til spinaten er faldet sammen.
- Juster evt. konsistensen med en smule kogevand, – og server retten toppet med parmesan og friskkværnet peber.


Virkelig lækker. Vi bruge bacon i stedet for pancetta.
Alle i familien var stor fan
Hej Sofie
Ej hvor dejligt altså, og du kan nemlig sagtens bruge bacon 🙂
Kh Dianna
Den er virkelig god
Vi fjernede de soltørrede tomater da det ikke er et hit herhjemme og alle ELSKEDE retten !
Hej Pernille
Det er bare så dejligt at høre, tusind tak:)
Kh Dianna