Nem og fantastisk lækker pasta med saftig kylling, pancetta, svampe, hvidvin, fløde og spinat, – lækker og cremet og så kan den laves på bare 30 minutter.
Denne her pasta smager virkelig lækkert, – smagene af bl.a. hvidløg, soltørrede tomater og svampe komplimenterer hinanden fantastisk,- og med en god håndfuld parmesan, så kan du altså næsten høre englene synge 😉
Cremet pasta med kylling, pancetta og svampe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 450 g kylling, skåret i mundrette stykker
- 250 g champignon, skåret i skiver
- 2 håndfulde frisk spinat
- 150 g pancetta – eller bacon, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 100 g soltørrede tomater – drænet vægt
- 2 dl hvidvin
- 2 1/2 dl fløde eller creme fine
- 70 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, steg kyllingen af og krydr med salt og peber. Kyllingen skal ikke være gennemstegt, – den tilberedes i saucen efterfølgende. Sæt kyllingen til side.
- På samme pande steges pancettaen til den er sprød og gylden, tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Hæld svampene over, og steg med ved god høj varme til væden er fordampet.
- Tilsæt løg og hvidløg, skru ned til middel varme, og steg med til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen over og kog den let ind.
- Tilsæt fløde, soltørrede tomater, parmesan og kylling, og lad retten simre ved middel varme til saucen tykner – ca. 10 min.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente, – gem lidt kogevand, hvis konsistensen på saucen skal justeres en smule.
- Smag saucen til med salt og rigeligt friskkværnet peber.
- Vend spinaten i saucen sammen med pastaen og rør til spinaten er faldet sammen.
- Juster evt. konsistensen med en smule kogevand, – og server retten toppet med parmesan og friskkværnet peber.
Virkelig lækker. Vi bruge bacon i stedet for pancetta.
Alle i familien var stor fan
Hej Sofie
Ej hvor dejligt altså, og du kan nemlig sagtens bruge bacon 🙂
Kh Dianna
Den er virkelig god
Vi fjernede de soltørrede tomater da det ikke er et hit herhjemme og alle ELSKEDE retten !
Hej Pernille
Det er bare så dejligt at høre, tusind tak:)
Kh Dianna
Virkelig lækker ret, dog skal man lige passe på med salten da pancetta’en var rimelig salt.
Sønnen går uden om de soltørret, men ellers blev der spist op.
Hej Katja
Tusind tak for din flotte anmeldelse:)
Ja altid hold tilbage med salten når der er pancetta, bacon eller store mængder parmesan i retten:)
Kh Dianna
Ser virkelig lækker ud. Kan man evt. skifte hvidvinen ud med noget andet?
Hej Susan
Tusind tak 🙂
Og du kan sagtens erstatte hvidvinen med bouillon 🙂
Kh Dianna
Super lækkert nemt at lave kan kun anbefales
Hej Frank
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak altså:)
Kh Dianna
Superlækker pastaret. En af vores favoritter. Mums.
Tak for opskriften, som jeg nu har lavet flere gange.
Hejsa
Tusind tak for de søde ord, det er jeg simpelthen så glad for at høre 🙂
Kh Dianna