Opskrift på og lækker pasta med kylling, svampe og pancetta i en cremet flødesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
450gkylling, skåret i mundrette stykker
250gchampignon, skåret i skiver
2håndfuldefrisk spinat
150gpancetta - eller bacon, skåret i tern
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
100gsoltørrede tomater - drænet vægt
2dlhvidvin
2 1/2dlfløde eller creme fine
70gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm en smule olie på en pande, steg kyllingen af og krydr med salt og peber. Kyllingen skal ikke være gennemstegt, - den tilberedes i saucen efterfølgende. Sæt kyllingen til side.
På samme pande steges pancettaen til den er sprød og gylden, tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
Hæld svampene over, og steg med ved god høj varme til væden er fordampet.
Tilsæt løg og hvidløg, skru ned til middel varme, og steg med til løgene er klare.
Hæld hvidvinen over og kog den let ind.
Tilsæt fløde, soltørrede tomater, parmesan og kylling, og lad retten simre ved middel varme til saucen tykner - ca. 10 min.
Kog i mellemtiden pastaen al dente, - gem lidt kogevand, hvis konsistensen på saucen skal justeres en smule.
Smag saucen til med salt og rigeligt friskkværnet peber.
Vend spinaten i saucen sammen med pastaen og rør til spinaten er faldet sammen.
Juster evt. konsistensen med en smule kogevand, - og server retten toppet med parmesan og friskkværnet peber.