Coq au vin – Klassisk fransk simreret med rødvin og kylling

Coq au vin

Coq au vin
Opskrift på klassisk coq au vin - en lækker fransk gryderet med rødvin og kylling.
Coq au vin – Klassisk fransk simreret med rødvin og kylling

Coq au vin er en klassisk fransk simreret, hvor kyllingen får lov til at marinere i rødvin, urter og hvidløg, hvilket giver en dyb og fyldig smag.
Coe au vin bygges op omkring stegt bacon, svampe, skalotteløg og gulerødder, som sammen med de marinerede kyllingelår, rødvin og bouillon skaber en smagfuld og fyldig sauce.
Kyllingen skal simrer ved helt svag varme i ca. 45 minutter – det er vigtigt det er ved helt svag varme, så lårene bliver møre og saftige, uden at de tørrer ud. 
Når retten har simret og kyllingen er blevet mør, jævnes saucen let for at opnå den rette konsistens.
Server Coq au vin med en cremet kartoffelmos for at fuldende den hyggelige og fyldige smagsoplevelse. 

Kan marinering undlades?
Selvom du kan springe marineringen over, anbefaler jeg at marinere kyllingen for at opnå en dybere smag.
Kyllingelårene suger rødvinen og urterne til sig, hvilket giver en fantastisk intens smag i den færdige ret.
Hvis tiden tillader det, så lad kyllingen marinere i minimum 2 timer, eller endnu bedre, natten over. Det ekstra trin vil gøre en stor forskel i smagsoplevelsen.
Når det er sagt, så smager retten også vidunderlig uden marinering – ingen tvivl om det.

Coq au vin – Klassisk fransk simreret med rødvin og kylling

Coq au vin

Opskrift på klassisk coq au vin – en lækker fransk gryderet med rødvin og kylling.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Nøgleord: Fyldt kyllingebryst, Simre mad, Simremad, Simreretter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår (med overlår)
  • 5 dl rødvin
  • 4 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 3 kviste rosmarin
  • 4 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • 200 g skalotteløg
  • 200 g svampe
  • 250 g bacon, skåret I store tern
  • 2 store gulerødder, skåret i skiver
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning – kylling
  • Maizena + lidt vand
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

  • Kartoffelmos – klik her fra opskrift
  • Finthakket persille

Sådan gør du

Mariner kyllingen

  • Dette step kan undlades hvis ikke tiden er til det – men ved at marinere kyllingen i rødvin, urtebuket og lidt hvidløg får du tilfør en masse dybde til kødet.
  • Læg kyllingelårene i et fad, bind urter og laurbærblade sammen og læg urtebuketten ved sammen med 2 snittede hvidløg og hæld rødvinen over.
  • Dæk fadet med fil, og sæt kyllingen på køl i minimum 2 timer – og gerne natten over.

Coq au vin

  • Pil løgene og halver dem eller skær dem i kvarte.
  • Skær også svampene i halve eller kvarte hvis de er store – ellers lad dem forblive hele.
  • Varm en sjat olie i en sauterpande, og brun løgene let af. Læg dem til side.
  • I samme pande brunes svampene, inden de lægges til side.
  • Steg til sidst baconen til den er sprød og gylden og læg den til side.
  • Krydr kyllingelårene med salt og friskkværnet peber på skindsiden, og steg dem til skindet er brunet godt af.
    Krydr med salt og friskkværnet peber på undersiden, vend dem og brun dem af i yderligere 3-4 minutter.
    Læg lårene til side.
  • Hæld svampe, løg, bacon, gulerødder og hvidløg på panden, og vend det sammen et par minutter.
  • Læg kyllingelårene ovenpå grøntsagerne sammen med urtebuketten, og hæld rødvinen over. Lad den koge ind i 5 minutter.
  • Hæld bouillonen ved, læg låg på, og lad kyllingen simre ved helt svag varme i ca. 40-50 minutter – alt efter størrelsen på lårene.
  • Fjern lårene fra saucen, og jævn saucen med en smule maizena rørt op med vand. Smag også saucen til med salt og friskkværnet peber.
  • Inden servering kan du evt. vende en håndfuld hakket persille i saucen.
    Læg lårene tilbage i saucen hvis gryden skal på bordet – eller anret på en tallerken med kartoffelmos, kylling og masser af sauce og fyld.
Coq au vin – Klassisk fransk simreret med rødvin og kylling
Coq au vin – Klassisk fransk simreret med rødvin og kylling

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Smager fantastisk

  2. 5 stars
    Skøn opskrift

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)