
Chili con carne, varm og krydret, – fyldig og med masser af smag.
Herhjemme er chili con carne en af de helt store familie favoritter, og oftest laver jeg en stor portion, og bruger resterne senere på ugen til en portion wraps, i quesadillas eller lignende.
Denne chili con arne er lavet med hakket oksekød, – pigernes favorit.
Jeg har også en opskrift på chili con carne med oksebov, – en skøn simre én af slagen til de langsomme weekender. Den opskrift finder du her – chili con carne med bov.
Server din chili con carne med kold creme fraiche, fladbrød, ris eller nachos, – det bliver ikke meget bedre.
Jeg topper altid min chili con carne med creme fraiche, – det smager så dejligt.
Lad gerne din chili con carne simre i flere timer hvis tiden er til det, – den udvikler masser af smag over tid, – tilsæt evt. en smule vand hvis den er ved at koge tør.
Denne opskrift på chili con carne er fryseegnet.

Den bedste chili con carne
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Chili con carne
- 500 g
hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1
stort løg, finthakkede
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1/2 rød chili uden kerner, finthakket
- 10 skiver syltede jalapenos, finthakket - smag til og juster efter eget ønske om styrke
- 1 1/2 tsk
spidskommen, stødt
- 1 tsk
koriander, stødt
- 1/2 tsk
kanel, stødt
- 1/4 tsk oregano
- 2 1/2 dl oksebouillon
- 1 ds
hakkede tomater
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 10 g
chokolade 70 %
- 2 ds kidneybønner
-
Olivenolie
-
Salt og peber
- Evt. frisk jalapenos - finthakket
Til servering
- Ris eller fladbrød
- Tortilla chips
- Creme fraiche
Sådan gør du
- Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili i et par minutter.
- Tilsæt kødet og brun det godt af, og krydr med salt og peber.
- Tilsæt peberfrugt og krydderierne, og lad dem varme med et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes, og varmes med i 1 minuts tid.
- Hæld de hakkede tomater, bouillon, syltede jalapenos og chokoladen ved, og lad retten simre i 20-30 minutter - uden låg.*Er tiden til det, skal du endelig lade den simre i et par timer, under låg, - tjek undervejs om den skal have mere vand eller bouillon.
- Inden servering tilsættes de skyllede kidneybønner, og retten varmes hurtigt igennem.*Jeg tilsætter også 1 finthakket friske jalapenos, - uden kerner, da det tilfører en flot farve til retten. Hakkes den uden kerner, er den oftest ret mild, - men smag lige på den inden 😉
- Smag til med salt og peber, og server med creme fraiche på toppen.

Pingback: Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa - Gourministeriet
Mega lækker
Tusind tak for din besked Nicolai, – det er jeg mega glad for at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna
God opskrift, den bliver endnu bedre , hvis den tunes med 70 % Chokolade til sidst.
Hej Keld
Jeg er helt enig, – jeg putter også altid chokolade i min chili con carne, det giver en fantastisk smag.
Dbh Dianna
Hej, jeg er faktisk i gang med at lave retten, og har allerede åbnet 2 dåser kidneybønner i lage, (den skal spises i morgen), men du skriver bønnerne skal skylles. Vil det sige at kagen ikke skal med? Du når nok ikke at svare mig i tide, jeg tilsætter bønnerne i morgen ved opvarmningen
Mvh Anita
Hej Anita
Nej lagen skal ikke med, kun bønnerne 🙂 Håber det blev lækkert 🙂
Kh Dianna
Hej hvornår er det meningen at rød peberfrugt skal i ?
Hejsa
Ja det kan den sagtens 🙂
Kh Dianna
Er peberfrugterne for sødme eller for sprødhed? Det står ikke hvornår du kommer dem i
Hej Ann
Åhh, det er skrevet på nu 🙂
Jeg bruger peberfrugt for at få lidt grønt i retten 🙂
Kh Dianna
Lækker opskrift men jeg justerede med lidt sukker, soya for dybere smagt og æble cider eddike
Hej Nicolai
Dejligt du kunne lide den, og fik den smagt til 🙂
Lyder spændende, det vil jeg prøv næste gang 🙂
Kh Dianna
Hold nu op den smager godt!
Den sidder lige i skabet!
Hej Peter
Ej hvor er det fedt du skriver det – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna