Bagt græskar med fetadip - Opskrift - Bagt hokkaido med fetacreme

Bagt græskar med fetadip

Bagt græskar med fetadip
Opskrift på bagt græskar med timian og cremet fetadip.
Bagt græskar med fetadip - Opskrift - Bagt hokkaido med fetacreme

Bagt græskar med fetadip er en vidunderlig ret, hvor de søde og møre græskarstykker får selskab af en cremet og fyldig fetadip.
Græskarret bages i ovnen med timian og et helt hvidløgshoved, som langsomt karamelliseres under bagningen.
Fetadippen er rørt med bagte hvidløg, som giver en mild og aromatisk smag, der harmonerer perfekt med græskarrene.
Ved servering smøres fetadippen ud på en tallerken og toppes med de bagte græskar, sprøde pinjekerner og friske urter. Denne ret kan bruges som lækkert tilbehør til bøf, gris eller kylling, men fungerer også fantastisk som en del af et tapasbord eller en let frokostret, serveret med en sprød salat.

Bagt græskar – smukt og lækkert
Her har jeg brugt et grønt hokkaido, som ikke kun giver retten en unik smag, men også et flot visuelt udtryk, der virkelig pynter på tallerkenen. Hvis du ikke kan finde et grønt hokkaido, kan du naturligvis bruge almindeligt hokkaido eller et andet græskar, der egner sig til bagning.

Græskar er en fantastisk grøntsag med en lang sæson, og det er både super billigt og alsidigt. Når det bages, bliver det vidunderligt mørt og får en skøn, cremet konsistens, der gør det til en favorit på middagsbordet.
Uanset om du bruger græskarret som tilbehør, hovedret eller i en salat, er det en nem måde at skabe en smagfuld og smuk ret, der passer til både hverdag og gæster.

Bagt græskar med fetadip - Opskrift - Bagt hokkaido med fetacreme

Bagt græskar med fetadip

Opskrift på bagt græskar med timian og cremet fetadip.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bagte grøntsager, Feta dip, Græskar, Hokkaido
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Bagt hokkaido

  • 1/2 hokkaido – ca. 600 gram
  • 4-5 stilke frisk timian
  • 1 hvidløgshoved*
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Fetadip

  • 250 g feta
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 spsk citronsaft
  • Bagt hvidløg*
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

  • 25 g pinjekerner, ristet
  • Persille, finthakket
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Vask græskarret grundigt, fjern kernerne og skår det i både.
  • Fordel græskarbådene på en bageplade, dryp med olie, krydr med salt og friskkværnet peber og læg timian kvistene ved.
  • Skær toppen af hvidløget og sæt det på bagepladen, og dryp også det med rigeligt olie.
  • Bag græskarbåde og hvidløg i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter.

Fetadip

  • Put feta og et par spiseskefulde græsk yoghurt i en minihakker, og kør den til fetaen er findelt.
  • Hæld det sidste yoghurt ved, og tilsæt citronsaft og de bagte hvidløgsfed – lad dem gerne køle en smule af inden.
  • Blend fetacremen glat og smag til med salt og friskkværnet peber

Anretning

  • Smør fetadippen ud på en tallerken i et tykt lag, og læg græskarbådene herpå. Drys med pinjekerner, persille og frisk timian, og evt. en smule olivenolie og friskkværnet peber.

Kommentarer

  1. Vivian Ditlevsen

    Serverer du den afkølet som frokostret?
    Vi bliver 18 til frokost i Jan. Md

    • Hej Vivian

      Du kan sagtens servere dem afkølet, men også lun.
      Dippen kan du forberede og opbevare på køl. Græskarret bør ikke være køleskabskoldt, lunt eller blot afkølet på bagepladen 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)