Chili con carne - Nem opskrift på chili con carne

Chili con carne

Chili con carne - Nem opskrift på chili con carne
Chili con carne
Opskrift på min bedste chili con carne med hakket oksekød - varm, krydret og dyb.
4.70 fra 36 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Chili con carne – klassisk opskrift med masser af smag.

Der er få retter, der kan det samme som en god gryde chili con carne. Den er fyldig, varmende og fuld af dyb smag – perfekt som både hverdagsmad og gæstemad.
I denne version bruges hakket oksekød, som simrer sammen med løg, hvidløg, peberfrugt og selvfølgelig chili. For at give ekstra varme og dybde tilsætter jeg både friske chilier og syltede jalapeños, som giver en skøn balance mellem styrke og syrlighed.
Retten afrundes med et stykke mørk chokolade, der smelter ind i saucen og giver den karakteristiske, fyldige smag, man forbinder med en rigtig god chili con carne.

Der er naturligvis også kidneybønner i retten, som giver bid og mæthed. Hele herligheden kan stå klar på 45 minutter, men har du tiden, bliver den kun bedre af at simre en time eller to, så krydderierne og kødet for alvor får lov at udvikle sig.

Server din chili con carne med ris, creme fraiche, frisk koriander, tortilla chips eller et godt stykke brød – og du har en ret, der både varmer og imponerer. Denne opskrift på chili con carne er fryseegnet.

Jeg har også en opskrift på chili con carne med oksebov – en skøn simre én af slagen til de langsomme weekender. Den opskrift finder du her – chili con carne med bov.

Chili con carne - Nem opskrift på chili con carne

Chili con carne

Opskrift på min bedste chili con carne med hakket oksekød – varm, krydret og dyb.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.70 fra 36 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mexicansk
Nøgleord: Chili con carne
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Chili con carne

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1

    stort løg, finthakkede

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1/2 rød chili uden kerner, finthakket
  • 10 skiver syltede jalapenos, finthakket – smag til og juster efter eget ønske om styrke
  • 1 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    kanel, stødt

  • 1/4 tsk oregano
  • 2 1/2 dl oksebouillon
  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 10 g

    chokolade 70 %

  • 2 ds kidneybønner
  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. frisk jalapenos – finthakket

Til servering

  • Ris eller fladbrød
  • Tortilla chips
  • Creme fraiche

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af, og krydr med salt og peber.
  • Tilsæt peberfrugt og krydderierne, og lad dem varme med et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes, og varmes med i 1 minuts tid.
  • Hæld de hakkede tomater, bouillon, syltede jalapenos og chokoladen ved, og lad retten simre i 20-30 minutter – uden låg.
    *Er tiden til det, skal du endelig lade den simre i et par timer, under låg, – tjek undervejs om den skal have mere vand eller bouillon.
  • Inden servering tilsættes de skyllede kidneybønner, og retten varmes hurtigt igennem.
    *Jeg tilsætter også 1 finthakket friske jalapenos, – uden kerner, da det tilfører en flot farve til retten. Hakkes den uden kerner, er den oftest ret mild, – men smag lige på den inden 😉
  • Smag til med salt og peber, og server med creme fraiche på toppen.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne – Opskrift mexicansk chili con carne

Kommentarer

  1. Pingback: Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa - Gourministeriet

  2. Nicolai Rasmussen

    5 stars
    Mega lækker

    • Tusind tak for din besked Nicolai, – det er jeg mega glad for at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Keld Daugaard

      5 stars
      God opskrift, den bliver endnu bedre , hvis den tunes med 70 % Chokolade til sidst.

      • Hej Keld

        Jeg er helt enig, – jeg putter også altid chokolade i min chili con carne, det giver en fantastisk smag.

        Dbh Dianna

    • Hej, jeg er faktisk i gang med at lave retten, og har allerede åbnet 2 dåser kidneybønner i lage, (den skal spises i morgen), men du skriver bønnerne skal skylles. Vil det sige at kagen ikke skal med? Du når nok ikke at svare mig i tide, jeg tilsætter bønnerne i morgen ved opvarmningen
      Mvh Anita

  3. Hej hvornår er det meningen at rød peberfrugt skal i ?

  4. Nicolai Olsen

    Lækker opskrift men jeg justerede med lidt sukker, soya for dybere smagt og æble cider eddike

    • Hej Nicolai

      Dejligt du kunne lide den, og fik den smagt til 🙂
      Lyder spændende, det vil jeg prøv næste gang 🙂

      Kh Dianna

  5. Peter Binderup

    5 stars
    Hold nu op den smager godt!

    Den sidder lige i skabet!

  6. Bettina

    5 stars
    Dette er den bedste chili con carne jeg nogensinde har smagt.
    Er glad for jeg fik tilberedt en stor portion, så jeg også har til i morgen.

    • Hej Bettina

      Åhhh hvor er du sød, det gør mig så glad at høre 🙂 Tusind tak for din søde besked 🙂

      Kh Dianna

  7. Skønneste chili con carne, den smager virkelig godt, mums

Skriv et svar til Ann Charlotte Baasch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)