
Vanvittig lækker chili con carne, – lavet med oksebov der har simret i +3 timer. Den smager ustyrlig godt altså, – varme krydderier, smør mørt kød og masser af fylde.
Jeg lader den gerne stå i +4-5 timer, men er tiden ikke til det, så kan +3 timer også gøre det.
Perfekt gæste mad da den kan stå og passe sig selv det meste af dagen.
Server den med kogte ris, fladbrød eller tortilla chips, – iskold creme fraiche, guacamole og evt. koriander hvis du er til det.

Chili con carne med oksebov
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g oksebov, skåret i tern
- 2 løg, grofthakket
- 2 peberfrugter, skåret i små tern
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 rød chili, finthakket (uden kerner – smag selv til)
- 2 ds hakkede tomater
- 2 ds kidneybønner, skyllet og drænet for væde
- 10 skiver syltede jalapenos, hakkede
- 3-4 dl oksebouillon
- 1 dl god stærk kaffe
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 spsk brun farin
- 25 g mørk chokolade
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 tsk oregano
- 3/4 tsk røget paprika
- 2 kanelstænger (eller 1 tsk stødt, ca.)
- Olie
- Salt og peber
- Evt. chiliflager hvis den ønskes stærkere
Instructions
- Varm lidt olie i en gryde og brun kødet godt af, – krydr med salt og peber.
- Læg kødet til side og steg i samme gryde løg, peberfrugter, chili og hvidløg af et par minutter, tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
- Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt jalapenos, tomatkoncentrat, kaneltænger og krydderierne, og varm med et par minutter.
- Tilsæt brun farin, kaffe, chokolade, hakkede tomater og 3 dl bouillon, og lad nu retten simre under låg i ca. 3 timer, gerne længere hvis tiden er til det. Herhjemme står komfuret på 2-3 ud af 9.Rør undervejs og hæld mere bouillon ved hvis der er behov for det.
- Efter 3 timer tages låget af, og retten simrer videre i ca. 30 min. uden låg. Mas kødet mod kanten på gryden med en grydeske så det trevler, men lad også nogle klumper forblive hele. Saucen vil nu koge mere ind, så den sætter sig bedre om kødet.
- Tilsæt derefter bønnerne og lad dem varme godt igennem, – stadig uden at koge, så smatter de ud.
- Smag retten til med salt og peber, og juster evt. styrken med chiliflager.
- Server med kogte ris, fladbrød, creme fraiche og/eller sprøde tortilla chips.


Kæmpe favorit herhjemme!
Hej Bettina
Fedt altså, hvor er det dejligt at høre – tak:)
God weekend:)
Kh Dianna
Fantastisk lækker opskrift – min kæreste bliver lidt mere forelsket i mig for hver gang jeg laver den, tror jeg
Det lyder jo bare helt vidunderligt, – tusind tak for din besked Line 🙂
Kh Dianna
Andre opskrifter på chili con carne bliver aldrig det samme igen – det må være verdens bedste ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Dorthe
Ej det var da den mest fantastiske besked at få, – tusind tusind tak fordi du skriver det.
Den varmer da helt ind i maven 🙂
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Den bedste chili con carne jeg nogensinde har smagt Tak for dig❤️
Hej Dorte
Tusind tak fordi du skriver det, det er jeg simpelthen så glad for at høre, TAK:)
Kh Dianna
Glæder mig til at lave retten i weekenden. Ville man evt kunne lave den i stegeso i ovnen? Og et bud på graderne?
Hej Kristina
Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)
Uha har ikke prøvet at lave den i stegeso, – men det tænker jeg sagtens du kan:)
Jeg ville nok give den ved 120 grader, lidt ligesom en pulled pork, og så blot en 4 måske 5 timer, – måske den allerede er færdig inden:) Men den bliver naturligvis blot bedre af at stå:)
Håber det lykkedes:)
Kh Dianna
Hej Diana, Fantastisk opskrift! 🙂 Jeg kunne godt tænke mig at lave den til en fødselsdag, men med så mange mennesker, bliver okseboven nok lidt for dyr – er der noget andet kød jeg kan bruge i stedet eller anbefaler du i stedet, at jeg vælger at lave din anden opskrift på chili con carne med almindelig oksekød?
Hej Dorte
Tusind tak for din besked, – hvor er det dejligt at høre 🙂
Mega god ide at servere den som gæstemad, – det gør vi også herhjemme 🙂
Altså nu ved jeg ikke hvad der er billigst, – men du kan bruge både bov, spidsbryst eller tykkam.
Personligt er jeg jo selv helt vild med denne udgave, fordi den er mere speciel end den med hakket oksekød som er mere klassisk, – og så elsker jeg strukturen på kødet 🙂
Men du kan også lave den klassiske version med hakket oksekød, men så også lade den simre i 3-4-5 timer for at udvikle så meget smag som muligt, – husk blot at tjekke en gang i timen om den mangler væde 🙂
Håber ovenstående kan bruges 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Jeg vil lave din chili con carne I weekenden til fødselsdag. Kan man smage kaffen? Har nemlig en som absolut ikke kan lide kaffe 🙂
Gullashkød som man kan købe i tern kan man bruge det?
Dbh Camilla
Hej Camilla
Ej hvor lækkert:)
Du kan på ingen måde smage kaffen, – den giver blot dybde til retten:)
Men undlad hvis du er nervøs over det, – det kan du sagtens gøre:)
Og gullasch kød kan du sagtens bruge, det bliver så lækkert:)
Kh Dianna
Ps. Tillykke til fødselaren:)
Sindssygt lækker. Den bedste opskrift længe. Brugte espresso, og gav den gas med krydderierne samt ekstra chili (flager)
Hej Nina
Ej hvor er det bare sødt skrevet, – tusind tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Kan opskriften laves i en crock pot?
Tak for dine gang på gang fantastiske opskrifter.
Hej Tine
det tænker jeg bestemt den kan ja 🙂
Kh Dianna
Glimrende opskrift der gav super velsmagende resultat!
Hej Jesper
Det er jeg virkelig glad for at høre – tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Den ser vildt spændende ud! Den skal helt klart prøves.
Hvilken chokolade bruger du?
Hej Tina
Jeg bruger en 70% chokolade til min chili con carne 🙂
Kh Dianna
.
Denne opskrift ser så spændende og lækker ud
Jeg har planer om at lave den til min mands fødselsdag – men mit spørgsmål er, hvor stærk er den?
De fleste af gæsterne er meget lidt spice tolerante – vi snakker medium salsa er max her…
Kan jeg stadigvæk lave opskriften som den er eller tænker du at jalapenos/chilien skal halveres eller noget af det helt undlades?
Hej Kimmie
Hvor lyder det dejligt 🙂
Altså for at være på den sikre side, så kan du jo undlade chilien til at starte med, og så blot tilsætte en smule finthakket jalapenos til sidst – lidt ad gangen, og så smage til.
Der er jo stor forskel på styrken, så vil være ked af at sige du godt kan tilføje halvdelen, hvis I så stadig synes den er for stærk. Så hellere smage til 🙂
Personligt synes jeg ikke den er stærk, den prikker kun lige lidt – men det er jo virkelig en smags sag <3
Kh Dianna
Hejsa. Jeg vil gerne lave retten på god tid. Er retten frysevenlig? Har du prøvet det? Kh
Hej Vicki
Du kann sagtens fryse den 🙂
Jeg vil anbefale at vente med bønnerne til rettensvarmes op inden servering, så de ikke bliver smattede 🙂
Kh Dianna
Er du da gal.. Jeg må tilslutte mig!
Din opskrift bliver den jeg kommer til at bruge fremover.. Der er bare SÅ god en balance i retten.. uhm! Tak
Hej Mia
Eeeej hvor gør det mig helt igennem glad at høre – kæmpe tusind tak 🙂
Kh Dianna
Er det 3-4 tsk paprika eller 3 fjerdedele paprika?
Hej Blim
Det er 3 fjerdedele – så lige under en teske 🙂
Dbh Dianna