Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne

Chili con carne med oksebov

Chili con carne med oksebov
Opskrift på en rigtig simre chili con carne, - så meget smag og ualmindelig lækker altså.
Portionen rækker til 4-6 personer alt efter om den serveres alene eller med ris/brød/chips som tilbehør.
Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne

Vanvittig lækker chili con carne, – lavet med oksebov der har simret i +3 timer. Den smager ustyrlig godt altså, – varme krydderier, smør mørt kød og masser af fylde.
Jeg lader den gerne stå i +4-5 timer, men er tiden ikke til det, så kan +3 timer også gøre det.
Perfekt gæste mad da den kan stå og passe sig selv det meste af dagen.
Server den med kogte ris, fladbrød eller tortilla chips, – iskold creme fraiche, guacamole og evt. koriander hvis du er til det.

Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne

Chili con carne med oksebov

Opskrift på en rigtig simre chili con carne, – så meget smag og ualmindelig lækker altså.
Portionen rækker til 4-6 personer alt efter om den serveres alene eller med ris/brød/chips som tilbehør.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk, Mexicansk
Samlet tid: 4 timer
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 800 g oksebov, skåret i tern
  • 2 løg, grofthakket
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 rød chili, finthakket (uden kerner – smag selv til)
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner, skyllet og drænet for væde
  • 10 skiver syltede jalapenos, hakkede
  • 3-4 dl oksebouillon
  • 1 dl god stærk kaffe
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk brun farin
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk oregano
  • 3/4 tsk røget paprika
  • 2 kanelstænger (eller 1 tsk stødt, ca.)
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager hvis den ønskes stærkere

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og brun kødet godt af, – krydr med salt og peber.
  • Læg kødet til side og steg i samme gryde løg, peberfrugter, chili og hvidløg af et par minutter, tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt jalapenos, tomatkoncentrat, kaneltænger og krydderierne, og varm med et par minutter.
  • Tilsæt brun farin, kaffe, chokolade, hakkede tomater og 3 dl bouillon, og lad nu retten simre under låg i ca. 3 timer, gerne længere hvis tiden er til det. Herhjemme står komfuret på 2-3 ud af 9.
    Rør undervejs og hæld mere bouillon ved hvis der er behov for det.
  • Efter 3 timer tages låget af, og retten simrer videre i ca. 30 min. uden låg. Mas kødet mod kanten på gryden med en grydeske så det trevler, men lad også nogle klumper forblive hele. Saucen vil nu koge mere ind, så den sætter sig bedre om kødet.
  • Tilsæt derefter bønnerne og lad dem varme godt igennem, – stadig uden at koge, så smatter de ud.
  • Smag retten til med salt og peber, og juster evt. styrken med chiliflager.
  • Server med kogte ris, fladbrød, creme fraiche og/eller sprøde tortilla chips.
Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne
Chili con carne med oksebov – Opskrift på simre chili con carne
Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne
Chili con carne med oksebov – Opskrift på simre chili con carne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*