Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne

Chili con carne med oksebov

Chili con carne med oksebov
Opskrift på en rigtig simre chili con carne, - så meget smag og ualmindelig lækker altså.
Portionen rækker til 4-6 personer alt efter om den serveres alene eller med ris/brød/chips som tilbehør.
Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne

Vanvittig lækker chili con carne, – lavet med oksebov der har simret i +3 timer. Den smager ustyrlig godt altså, – varme krydderier, smør mørt kød og masser af fylde.
Jeg lader den gerne stå i +4-5 timer, men er tiden ikke til det, så kan +3 timer også gøre det.
Perfekt gæste mad da den kan stå og passe sig selv det meste af dagen.
Server den med kogte ris, fladbrød eller tortilla chips, – iskold creme fraiche, guacamole og evt. koriander hvis du er til det.

Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne

Chili con carne med oksebov

Opskrift på en rigtig simre chili con carne, – så meget smag og ualmindelig lækker altså.
Portionen rækker til 4-6 personer alt efter om den serveres alene eller med ris/brød/chips som tilbehør.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.92 fra 46 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk, Mexicansk
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g oksebov, skåret i tern
  • 2 løg, grofthakket
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 rød chili, finthakket (uden kerner – smag selv til)
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner, skyllet og drænet for væde
  • 10 skiver syltede jalapenos, hakkede
  • 3-4 dl oksebouillon
  • 1 dl god stærk kaffe
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk brun farin
  • 25 g mørk chokolade
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk oregano
  • 3/4 tsk røget paprika
  • 2 kanelstænger (eller 1 tsk stødt, ca.)
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager hvis den ønskes stærkere

Instructions

  • Varm lidt olie i en gryde og brun kødet godt af, – krydr med salt og peber.
  • Læg kødet til side og steg i samme gryde løg, peberfrugter, chili og hvidløg af et par minutter, tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt jalapenos, tomatkoncentrat, kaneltænger og krydderierne, og varm med et par minutter.
  • Tilsæt brun farin, kaffe, chokolade, hakkede tomater og 3 dl bouillon, og lad nu retten simre under låg i ca. 3 timer, gerne længere hvis tiden er til det. Herhjemme står komfuret på 2-3 ud af 9.
    Rør undervejs og hæld mere bouillon ved hvis der er behov for det.
  • Efter 3 timer tages låget af, og retten simrer videre i ca. 30 min. uden låg. Mas kødet mod kanten på gryden med en grydeske så det trevler, men lad også nogle klumper forblive hele. Saucen vil nu koge mere ind, så den sætter sig bedre om kødet.
  • Tilsæt derefter bønnerne og lad dem varme godt igennem, – stadig uden at koge, så smatter de ud.
  • Smag retten til med salt og peber, og juster evt. styrken med chiliflager.
  • Server med kogte ris, fladbrød, creme fraiche og/eller sprøde tortilla chips.
Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne
Chili con carne med oksebov – Opskrift på simre chili con carne
Chili con carne med oksebov - Opskrift på simre chili con carne
Chili con carne med oksebov – Opskrift på simre chili con carne

Kommentarer

  1. Bettina Poulsen

    5 stars
    Kæmpe favorit herhjemme!

  2. Dorthe

    5 stars
    Andre opskrifter på chili con carne bliver aldrig det samme igen – det må være verdens bedste ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    • Hej Dorthe
      Ej det var da den mest fantastiske besked at få, – tusind tusind tak fordi du skriver det.
      Den varmer da helt ind i maven 🙂

      Rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

  3. Dorte Christine

    Den bedste chili con carne jeg nogensinde har smagt Tak for dig❤️

    • Hej Dorte
      Tusind tak fordi du skriver det, det er jeg simpelthen så glad for at høre, TAK:)

      Kh Dianna

    • Kristina

      Glæder mig til at lave retten i weekenden. Ville man evt kunne lave den i stegeso i ovnen? Og et bud på graderne?

      • Hej Kristina
        Tusind tak, – det er jeg glad for du synes:)

        Uha har ikke prøvet at lave den i stegeso, – men det tænker jeg sagtens du kan:)

        Jeg ville nok give den ved 120 grader, lidt ligesom en pulled pork, og så blot en 4 måske 5 timer, – måske den allerede er færdig inden:) Men den bliver naturligvis blot bedre af at stå:)

        Håber det lykkedes:)

        Kh Dianna

  4. Dorte Christine B. Johansen

    Hej Diana, Fantastisk opskrift! 🙂 Jeg kunne godt tænke mig at lave den til en fødselsdag, men med så mange mennesker, bliver okseboven nok lidt for dyr – er der noget andet kød jeg kan bruge i stedet eller anbefaler du i stedet, at jeg vælger at lave din anden opskrift på chili con carne med almindelig oksekød?

    • Hej Dorte

      Tusind tak for din besked, – hvor er det dejligt at høre 🙂
      Mega god ide at servere den som gæstemad, – det gør vi også herhjemme 🙂
      Altså nu ved jeg ikke hvad der er billigst, – men du kan bruge både bov, spidsbryst eller tykkam.
      Personligt er jeg jo selv helt vild med denne udgave, fordi den er mere speciel end den med hakket oksekød som er mere klassisk, – og så elsker jeg strukturen på kødet 🙂
      Men du kan også lave den klassiske version med hakket oksekød, men så også lade den simre i 3-4-5 timer for at udvikle så meget smag som muligt, – husk blot at tjekke en gang i timen om den mangler væde 🙂

      Håber ovenstående kan bruges 🙂

      Kh Dianna

  5. Camilla

    Hej Dianna
    Jeg vil lave din chili con carne I weekenden til fødselsdag. Kan man smage kaffen? Har nemlig en som absolut ikke kan lide kaffe 🙂
    Gullashkød som man kan købe i tern kan man bruge det?
    Dbh Camilla

    • Hej Camilla

      Ej hvor lækkert:)
      Du kan på ingen måde smage kaffen, – den giver blot dybde til retten:)
      Men undlad hvis du er nervøs over det, – det kan du sagtens gøre:)

      Og gullasch kød kan du sagtens bruge, det bliver så lækkert:)

      Kh Dianna

      Ps. Tillykke til fødselaren:)

  6. Nina Petersen

    5 stars
    Sindssygt lækker. Den bedste opskrift længe. Brugte espresso, og gav den gas med krydderierne samt ekstra chili (flager)

  7. Hej Dianna
    Kan opskriften laves i en crock pot?
    Tak for dine gang på gang fantastiske opskrifter.

  8. Jesper

    5 stars
    Glimrende opskrift der gav super velsmagende resultat!

  9. Den ser vildt spændende ud! Den skal helt klart prøves.

    Hvilken chokolade bruger du?

  10. Anonym

    5 stars
    .

  11. Kimmie

    Denne opskrift ser så spændende og lækker ud
    Jeg har planer om at lave den til min mands fødselsdag – men mit spørgsmål er, hvor stærk er den?

    De fleste af gæsterne er meget lidt spice tolerante – vi snakker medium salsa er max her…
    Kan jeg stadigvæk lave opskriften som den er eller tænker du at jalapenos/chilien skal halveres eller noget af det helt undlades?

    • Hej Kimmie

      Hvor lyder det dejligt 🙂
      Altså for at være på den sikre side, så kan du jo undlade chilien til at starte med, og så blot tilsætte en smule finthakket jalapenos til sidst – lidt ad gangen, og så smage til.
      Der er jo stor forskel på styrken, så vil være ked af at sige du godt kan tilføje halvdelen, hvis I så stadig synes den er for stærk. Så hellere smage til 🙂

      Personligt synes jeg ikke den er stærk, den prikker kun lige lidt – men det er jo virkelig en smags sag <3

      Kh Dianna

  12. Hejsa. Jeg vil gerne lave retten på god tid. Er retten frysevenlig? Har du prøvet det? Kh

    • Hej Vicki

      Du kann sagtens fryse den 🙂
      Jeg vil anbefale at vente med bønnerne til rettensvarmes op inden servering, så de ikke bliver smattede 🙂

      Kh Dianna

  13. 5 stars
    Er du da gal.. Jeg må tilslutte mig!
    Din opskrift bliver den jeg kommer til at bruge fremover.. Der er bare SÅ god en balance i retten.. uhm! Tak

  14. Er det 3-4 tsk paprika eller 3 fjerdedele paprika?

4.92 from 46 votes (39 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)