Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne

Den bedste chili con carne

Den bedste chili con carne
Opskrift på den bedste chili con carne, varm og krydret.
Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne

Lækker chili con carne, varm og krydret og med masser af smag.
Herhjemme er chili con carne en af de helt store familie favoritter, og oftest laver jeg en stor portion, og bruger resterne senere på ugen til en gang wraps, quesadillas eller lignende.
Server den med en lækker avocado creme, fed creme fraiche, ris eller nachos, – det bliver ikke meget bedre.
Lad gerne din chili con carne simre i flere timer hvis tiden er til det, – den udvikler masser af smag over tid, – tilsæt evt, en smule vand hvis den er ved at koge tør.

Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne

Den bedste chili con carne

Opskrift på den bedste chili con carne, varm og krydret.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Chili con carne

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1

    stort løg, finthakkede

  • 2 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1/2

    rød chili uden kerner, finthakket

  • 10 skiver

    syltede jalapenos, finthakket - smag til og juster efter eget ønske om styrke

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    kanel, stødt

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 10 g

    chokolade 70 %

  • 2 ds

    kidneybønner

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Ev.t creme fraiche og tortilla chips til servering

Sådan gør du

  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili af et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af, krydr med salt og peber.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem varme med et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes, og varmes med i yderligere 2 min.
  • Hæld de hakkede tomater over sammen med jalapenos og chokoladen, og lad retten simre i minimum 30 min., gerne et par timer hvis tiden er til det.
  • Inden servering tilsættes de skyllede kidneybønner og retten varm hurtigt igennem.
  • Smag til med salt og peber og server med creme fraiche på toppen.
Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne – Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne – Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne – Opskrift mexicansk chili con carne

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa - Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*