Chili con carne - Nem opskrift på chili con carne

Chili con carne

Den bedste chili con carne
Opskrift på den bedste chili con carne, varm og krydret.
Chili con carne - Nem opskrift på chili con carne

Chili con carne, varm og krydret, – fyldig og med masser af smag.
Herhjemme er chili con carne en af de helt store familie favoritter, og oftest laver jeg en stor portion, og bruger resterne senere på ugen til en portion wraps, i quesadillas eller lignende.
Denne chili con arne er lavet med hakket oksekød, – pigernes favorit.
Jeg har også en opskrift på chili con carne med oksebov, – en skøn simre én af slagen til de langsomme weekender. Den opskrift finder du her – chili con carne med bov.
Server din chili con carne med kold creme fraiche, fladbrød, ris eller nachos, – det bliver ikke meget bedre.
Jeg topper altid min chili con carne med creme fraiche, – det smager så dejligt.
Lad gerne din chili con carne simre i flere timer hvis tiden er til det, – den udvikler masser af smag over tid, – tilsæt evt. en smule vand hvis den er ved at koge tør.
Denne opskrift på chili con carne er fryseegnet.

Chili con carne - Nem opskrift på chili con carne

Den bedste chili con carne

Opskrift på den bedste chili con carne, varm og krydret.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 33 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mexicansk
Keyword: Chili con carne
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Chili con carne

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1

    stort løg, finthakkede

  • 3 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1/2 rød chili uden kerner, finthakket
  • 10 skiver syltede jalapenos, finthakket - smag til og juster efter eget ønske om styrke
  • 1 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    kanel, stødt

  • 1/4 tsk oregano
  • 2 1/2 dl oksebouillon
  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 10 g

    chokolade 70 %

  • 2 ds kidneybønner
  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Evt. frisk jalapenos - finthakket

Til servering

  • Ris eller fladbrød
  • Tortilla chips
  • Creme fraiche

Sådan gør du

  • Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af, og krydr med salt og peber.
  • Tilsæt peberfrugt og krydderierne, og lad dem varme med et par minutter inden tomatkoncentrat tilsættes, og varmes med i 1 minuts tid.
  • Hæld de hakkede tomater, bouillon, syltede jalapenos og chokoladen ved, og lad retten simre i 20-30 minutter - uden låg.
    *Er tiden til det, skal du endelig lade den simre i et par timer, under låg, - tjek undervejs om den skal have mere vand eller bouillon.
  • Inden servering tilsættes de skyllede kidneybønner, og retten varmes hurtigt igennem.
    *Jeg tilsætter også 1 finthakket friske jalapenos, - uden kerner, da det tilfører en flot farve til retten. Hakkes den uden kerner, er den oftest ret mild, - men smag lige på den inden 😉
  • Smag til med salt og peber, og server med creme fraiche på toppen.
Chili con carne - Opskrift mexicansk chili con carne
Chili con carne – Opskrift mexicansk chili con carne

Kommentarer

  1. Pingback: Quesadillas med chili con carne og hjemmelavet tomatsalsa - Gourministeriet

  2. Nicolai Rasmussen

    5 stars
    Mega lækker

    • Tusind tak for din besked Nicolai, – det er jeg mega glad for at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Keld Daugaard

      5 stars
      God opskrift, den bliver endnu bedre , hvis den tunes med 70 % Chokolade til sidst.

      • Hej Keld

        Jeg er helt enig, – jeg putter også altid chokolade i min chili con carne, det giver en fantastisk smag.

        Dbh Dianna

  3. Hej hvornår er det meningen at rød peberfrugt skal i ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)