Passionsfrugt cheesecake med hvid chokolade og lime – uden husblas

Cheesecake i glas – Cheesecake med passionsfrugt, hvid chokolade og lime

Cheesecake i glas - Cheesecake med passionsfrugt, hvid chokolade og lime
Opskrift på nem passionsfrugt cheesecake uden husblas - klar på under 20 minutter.
Passionsfrugt cheesecake med hvid chokolade og lime – uden husblas

Denne passionsfrugt cheesecake er en skøn dessert, der både er frisk, syrlig og har en mild sødme, som skaber den perfekte balance.
Cheesecaken er portionsanrettet og lavet uden husblas, så den er nem at lave og kan være klar på under 20 minutter.
Bunden består af knuste kiks blandet med limeskal, smør og hvid chokolade, hvilket giver et lækkert twist af friskhed fra lime og en cremet sødme fra chokoladen.
Ostecremen er lavet med frisk passionsfrugtsaft og vanilje, og desserten toppes med det smukke frugtkød fra passionsfrugterne.
Det bedste er, at den kan forberedes i forvejen og opbevares på køl, så den er klar til servering. Vent gerne med at toppe med frisk passionsfrugt til lige inden servering for at bevare den friske smag og det flotte udseende.
En vidunderlig dessert, der er perfekt til både gæster og hverdag. 

Passionsfrugt cheesecake med hvid chokolade og lime – uden husblas

Cheesecake i glas – Cheesecake med passionsfrugt, hvid chokolade og lime

Opskrift på nem passionsfrugt cheesecake uden husblas – klar på under 20 minutter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Cheesecake, cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas, Dessert uden husblas, Nem dessert
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g digestive kiks
  • 50 g smør
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 lime, fintrevet skal heraf

Passionsfrugt ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl frisk passionsfrugt saft (5-6 pasionsfrugter)
  • 50 g flormelis
  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf
  • eller
  • 2 tsk vaniljesukker

Topping

  • 2-3 passionsfrugter, frugtkødet heraf
  • Evt. mynte

Instructions

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og rør chokoladen ud heri. Fjern det fra blusset.
  • Blend kiks og limeskal til en fin kiksemel, og rør dem sammen med smørret.
  • Fordel kiksemassen i 6 serverings glas.

Passionsfrugt ostecreme

  • Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne og hæld det i en minihakker eller lignende. Kør den i 5-10 sekunder, eller til saften har sluppet kernerne, og sigt den igennem en finmasket sigte.
    Du skal bruge 1/2 dl eller en smule mere.
    Ved at blende frugtkødet for du så meget saft ud af frugtkødet som muligt, og det er nemmere at sigte det fra.
  • Hæld flødeost, fløde, passionsfrugt saft, flormelis og vanilje i en skål, og pisk det sammen til cremen tykner. 
    Mas gerne vaniljekornene sammen med lidt formelis, så de nemmere fordeler sig i cremen.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose, det er nemmest at styre, og sprøjt cremen oven på kiksene. 
    Sørg for at komme helt ud i kanterne af glassene, så din topping ikke løber igennem.

Passionsfrugt cheesecake

  • Lav en lille fordybning i hver top, og fyld dem med frisk passionsfrugt. Lad det gerne løb lidt over kanterne – det gør dem mere dekorative.
    Pynt evt. med frisk mynte.

Kommentarer

  1. Hvor kan man købe dessertglassene henne?

  2. Anonym

    5 stars
    De smager så godt, er vild med limen i

  3. Jannie

    Kan man lave den dagen før eller om formiddagen (til brug om aftenen)

    • Hej Jannie

      Det kan du sagtens gøre ja – men vent med at toppe med frisk passionsfrugt til inden servering 🙂

      Kh Dianna

  4. Emilie

    Kan man bruge mørk/mælke chokolade i stedet for hvid chokolade?

    • Hej Emilie

      Det synes jeg desværre ikke passer til passionsfrugten og lime.
      Så hellere undlade chokoladen, det kan du sagtens:)

      Kh Dianna

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)