Denne passionsfrugt cheesecake er en skøn dessert, der både er frisk, syrlig og har en mild sødme, som skaber den perfekte balance.
Cheesecaken er portionsanrettet og lavet uden husblas, så den er nem at lave og kan være klar på under 20 minutter.
Bunden består af knuste kiks blandet med limeskal, smør og hvid chokolade, hvilket giver et lækkert twist af friskhed fra lime og en cremet sødme fra chokoladen.
Ostecremen er lavet med frisk passionsfrugtsaft og vanilje, og desserten toppes med det smukke frugtkød fra passionsfrugterne.
Det bedste er, at den kan forberedes i forvejen og opbevares på køl, så den er klar til servering. Vent gerne med at toppe med frisk passionsfrugt til lige inden servering for at bevare den friske smag og det flotte udseende.
En vidunderlig dessert, der er perfekt til både gæster og hverdag.
Cheesecake i glas – Cheesecake med passionsfrugt, hvid chokolade og lime
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g digestive kiks
- 50 g smør
- 50 g hvid chokolade
- 1 lime, fintrevet skal heraf
Passionsfrugt ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl frisk passionsfrugt saft (5-6 pasionsfrugter)
- 50 g flormelis
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf
- eller
- 2 tsk vaniljesukker
Topping
- 2-3 passionsfrugter, frugtkødet heraf
- Evt. mynte
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og rør chokoladen ud heri. Fjern det fra blusset.
- Blend kiks og limeskal til en fin kiksemel, og rør dem sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 serverings glas.
Passionsfrugt ostecreme
- Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne og hæld det i en minihakker eller lignende. Kør den i 5-10 sekunder, eller til saften har sluppet kernerne, og sigt den igennem en finmasket sigte. Du skal bruge 1/2 dl eller en smule mere.Ved at blende frugtkødet for du så meget saft ud af frugtkødet som muligt, og det er nemmere at sigte det fra.
- Hæld flødeost, fløde, passionsfrugt saft, flormelis og vanilje i en skål, og pisk det sammen til cremen tykner. Mas gerne vaniljekornene sammen med lidt formelis, så de nemmere fordeler sig i cremen.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, det er nemmest at styre, og sprøjt cremen oven på kiksene. Sørg for at komme helt ud i kanterne af glassene, så din topping ikke løber igennem.
Passionsfrugt cheesecake
- Lav en lille fordybning i hver top, og fyld dem med frisk passionsfrugt. Lad det gerne løb lidt over kanterne – det gør dem mere dekorative.Pynt evt. med frisk mynte.