
Citron cheesecake med hvid chokolade, passionsfrugt gelé og et strejf af lakrids.
Denne her skønne cheesecake smager helt vidunderligt. Kiksebunden er lavet med en smule lakrids og ostecremen med citron og hvid chokolade – toppet med et tyndt lag passionsfrugt gelé.
En frisk cheesecake med et lækkert “bid” fra lakridsen – og en kage du kan servere året rundt.
Oplagt som påske cheesecake
Denne citron cheesecake er det perfekte valgt hvis du skal servere en påskekage. Ostecremen kan du gøre lysegul med en smule frugtfarve, og kagen kan pyntes med farverige påskeæg og forårets hornvioler. En smuk og lækker påske cheesecake, og med de skønneste pastelfarver.
Cheesecaken kan du med fordel laves dagen i forvejen, men vent med at pynte kagen med påskeæg til lige inden servering. Coatingen på æggene “smelter” når de kommer i kontakt med geléen.

Cheesecake med citron, lakrids og passionsfrugt gelé
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bund
- 100 g smør
- 225 g digestive kiks
- 1 1/2 tsk lakrids granulat/lakridspulver
Ostecreme
- 4 1/2 blade husblas
- 100 g hvid chokolade
- 3 1/2 dl piskefløde
- 200 g flødeost
- 75 g flormelis
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
- Evt. gul frugtfarve
Passionsfrugt gelé
- 4 blade husblas
- 1 1/2 dl vand
- 1/2 dl passionsfrugt sirup
- Evt. gul frugtfarve
- Eller brugt friske passionsfrugter og følg gelé opskriften på denne cheesecake – klik her
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Pynt efter sæson – denne er påskeinspireret og med påskeæg, citronmelisse og chokoladekugler med lakrids
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde og sluk for blusset.
- Blend kiksede til fint mel, og rør det sammen med smørret og lakridspulver.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen i, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen.
- Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af.
- Pisk fløden til en blød flødeskum.
- Pisk flødeost, flormelis og citronsaften sammen, og pisk derefter chokoladen i. Pisk til cremen er fri for klumper.
- Vrid husblassen fri for overskydende vand, og smelt dem i en lille kasserolle ved helt svag varme.Fjern gryden fra blusset, og rør en skefuld ostecreme i, for at køle husblassen en smule af.
- Hæld derefter husblassen i ostecremen og rør det godt sammen.
- Vend til sidst flødeskummen sammen med ostecremen og juster evt. farven med en smule gu frugt farve.
- Hæld ostecremen over kiksebunden. Fordel evn. cremen med bagsiden af en ske, så toppen glattes ud. Dyp skeen i kogende vand, og tør den af – så fordeles cremen nemmest.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, inden kagen toppes med gelélagen.
Passionsfrugt gelé
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Bland vand og passionsfrugtsirup. Smag til om du ønsker den mere koncentreret. Du skal bruge 2 dl færdigblandet saft.
- Vrid husblassen fri for overskydende vand, og smelt dem i en lille kasserolle ved helt svag varme.
- Fjern gryden fra blusset, og rør passoinsfrugt saften i. Juster evt. farven med en smule gul frugtfarve.Gelé lagen burdet være kold nok til at hælde over kagen med det samme. Den må ikke være over 30 grader.
- Hæld gelé lagen over kagen – gerne ned over bagsiden af en ske, så ikke strålen rammer kagen direkte.
- Sæt kagen tilbage på køl, og lad den stå til geléen har sat sig, – ca. et par timer, og gerne natten over.
- Pynt kagen efter sæson. Jeg har til denne påske cheesecake brugt påskeæg i forskellige størrelser, chokoladekugler med lakrids og passionsfrugt coating, citronmelisse og hornvioler.

Super god og nem at lave
Hej Dorte
Det gør mig simpelthen så glad at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Glemte at skrive …… Den smager fantastisk
Tusind tak for din besked Dorte 🙂