Butternut squash suppe - Opskrift på lækker cremet suppe

Butternut squash suppe

Butternut squash suppe
Opskrift på den lækreste suppe med butternut squash, chili og timian.
Butternut squash suppe - Opskrift på lækker cremet suppe

Lækker cremet suppe med butternut squash, chili og frisk timian.
Denne her supper er super nemt at lave, smagen er mild og rund, og den kræver ganske få ingredienser.
Du kan servere den som her med lidt creme fraiche og frisk timian timian på toppen, med ristede kikærter eller stegt bacon.
Den er et kæmpe hit herhjemme, og selv pigerne slubrer den i sig.

Butternut squash suppe - Opskrift på lækker cremet suppe

Butternut squash suppe

Opskrift på den lækreste suppe med butternut squash, chili og timian.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.91 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Butternut squash, Suppe
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    butternut squash, uden kerner, skåret i store tern (lad skrællen blive på)

  • 2

    løg, grofthakket

  • 2 stilke

    bladselleri, groft snittet

  • 6 fed

    hvidløg, grofthakket

  • 2 spsk frisk timian, blade heraf
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 tsk

    chilipulver

  • 50 g

    smør

  • 6 dl

    grøntsagsboullion

  • 2 dl

    piskefløde

  • Salt og peber

  • Cremefraiche og frisk timian til toppen

Sådan gør du

  • Smelt smørret i et gryde, og svits løg og hvidløg af ved middel varme.
  • Tilsæt butternut squash, bladselleri, chilipulver og frisk timian og lad det stege med i 3-5 min.
  • Hæld boullion og fløde over, læg låg på og lad suppen småkoge i ca. 30 minutter, eller til alle grøntsager er møre.
  • Blend suppen glat, og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  • Server suppe med iskold creme fraiche og frisk timian.
Butternut squash suppe - Opskrift på lækker cremet suppe
Butternut squash suppe – Opskrift på lækker cremet suppe

Kommentarer

  1. Flemming

    4 stars
    Hej, dejlig ret
    Havde kun et halvt butternut græskar (tøm køleskabet mad) kombinerede med 2 bagekartofler istedet. Mindre hvidløg og ingen chili, så alle kunne være med. Psst…gav den håndfuld revet ost også, giver dybde i smagen

    • Hej Flemming

      Ihhh hvor godt at høre, og altid en god idé at tømmer ud fra køleskabet 🙂

      Rigtig godt dag 🙂

      Dbh Dianna

  2. Mariah

    Elsker din opskrifter, men spørgsmål, du skriver 2 spsk blade heraf, hvad er det for nogle blade?

    • Hej Mariah

      Tusind tak for de søde ord 🙂

      Ej det har den slettet, – dejligt du skriver det, tak 🙂
      Det er 2 spiseskefulde frisk timian.

      Kh Dianna

  3. Hvornår fjerner du skrællen?

    • Hejsa

      Jeg lader skrællen blive på, og blender den med. Det kan man sagtens, – den er helt mør 🙂
      Ligesom hvis man bager græskarbåde, der spiser vi også skrællen herhjemme.

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)