Lækre sprøde kikærter, – perfekt topping til supper og salater, – eller blot som en lille snack.
Vi elsker ristede kikærter herhjemme, de fungerer perfekt som det sprøde tilbehør til både supper og i salater, – og jeg laver altid gerne 2 dåser ad gangen, da de ryger lynhurtigt allerede kort tid efter de er kommet ud ad ovnen.
De kan krydres som man ønsker det, alt efter hvad de skal bruges til, – og hver variation smager fantastisk, og så er de møg sunde.
Ristede kikærter
Opskrift på ristede kikærter
Ingredienser
- 2 dåse kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 spsk olivenolie
- Krydderier efter ønske, - vi bruger oftest spidskommen, chili eller bare salt
Fremgangsmåde
Skyl kikærterne grundigt og lad dem derefter tørre godt på et viskestykke.
Vend kikærterne i olien, og krydr som ønsket.
Fordel dem godt på et stykke bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min.
Lad dem køle let af inden servering, og brug dem som snacks eller som topping på salater og supper.
Noter
Ristede kikærter skal laves relativt kort tid inden man skal spise, - de kan godt blive bløde hvis de ligger på længe.



Pingback: Sød kartoffel suppe med bagte peberfrugter og røde linser – Gourministeriet
Pingback: Butternut squash suppe - Opskrift på lækker cremet suppe
Det skal I gøre, – det smager afsindig frisk og lækkert:)