
Lækker cremet suppe med butternut squash, chili og frisk timian.
Denne her supper er super nemt at lave, smagen er mild og rund, og den kræver ganske få ingredienser.
Du kan servere den som her med lidt creme fraiche og frisk timian timian på toppen, med ristede kikærter eller stegt bacon.
Den er et kæmpe hit herhjemme, og selv pigerne slubrer den i sig.

Butternut squash suppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
butternut squash, uden kerner, skåret i store tern (lad skrællen blive på)
- 2
løg, grofthakket
- 2 stilke
bladselleri, groft snittet
- 6 fed
hvidløg, grofthakket
- 2 spsk frisk timian, blade heraf
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 tsk
chilipulver
- 50 g
smør
- 6 dl
grøntsagsboullion
- 2 dl
piskefløde
-
Salt og peber
-
Cremefraiche og frisk timian til toppen
Sådan gør du
- Smelt smørret i et gryde, og svits løg og hvidløg af ved middel varme.
- Tilsæt butternut squash, bladselleri, chilipulver og frisk timian og lad det stege med i 3-5 min.
- Hæld boullion og fløde over, læg låg på og lad suppen småkoge i ca. 30 minutter, eller til alle grøntsager er møre.
- Blend suppen glat, og smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
- Server suppe med iskold creme fraiche og frisk timian.

Hej, dejlig ret
Havde kun et halvt butternut græskar (tøm køleskabet mad) kombinerede med 2 bagekartofler istedet. Mindre hvidløg og ingen chili, så alle kunne være med. Psst…gav den håndfuld revet ost også, giver dybde i smagen
Hej Flemming
Ihhh hvor godt at høre, og altid en god idé at tømmer ud fra køleskabet 🙂
Rigtig godt dag 🙂
Dbh Dianna
Elsker din opskrifter, men spørgsmål, du skriver 2 spsk blade heraf, hvad er det for nogle blade?
Hej Mariah
Tusind tak for de søde ord 🙂
Ej det har den slettet, – dejligt du skriver det, tak 🙂
Det er 2 spiseskefulde frisk timian.
Kh Dianna
Hvornår fjerner du skrællen?
Hejsa
Jeg lader skrællen blive på, og blender den med. Det kan man sagtens, – den er helt mør 🙂
Ligesom hvis man bager græskarbåde, der spiser vi også skrællen herhjemme.
Kh Dianna