Nem og lækker broccolisalat med kartofler, – et twist af den klassiske broccolisalat.
Den smager helt vidunderligt, og den skønne sød/syrlige dressing går perfekt med den sprøde broccoli og de kogte kartofler.
Derudover indeholder salaten de øvrige ingredienser som du finder i en klassisk broccolisalat, – bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkerkerner.
Jeg kan godt lide at der er en del dressing når jeg laver kartoffelsalat og broccolisalat, – og især hvis den står og trækker, synes jeg godt den kan rumme en god mængde.
Men hæld den mængde dressing over som du foretrækker, – serveres den med det samme, er det ikke sikkert du behøver bruge det hele.
Broccoli kartoffelsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Broccoli kartoffelsalat
- 600 g kogte kartofler
- 300 g broccoli
- 200 g bacon i tern
- 1 lille rødløg, finthakket
- 60 g tørrede tranebær eller rosiner
- 30 g solsikkekerner
Dressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk citronsaft
- 2 1/2 tsk sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Steg baconen sprød, og lad den køle af på lidt fedtsugende papir.
- Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand. Skær det i små mundrette buketter, og lad dem tørre på et viskestykke. Du kan også lade broccolien trække nogle minutter i kogende vand, hvis du ønsker dem en smule tilberedt. Skyld derefter i koldt vand, og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
- Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
- Skær kartoflerne i mindre stykker, og hæld dem i en skål sammen med broccoli, bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkekerner.
- Hæld dressingen over, og vend det hele godt sammen.
- Opbevar den på køl til den skal serveres.
Hvor længe kan den holde sig i køleskabet? Kan man lave en stor portion så man har til et par dage uden at den bliver kedelig? 🙂
MEGA LÆKKER!!!!
Hej Tanja
Tusind tak altså 🙂
Kh Dianna