Broccoli kartoffelsalat - Broccolisalat med kartofler

Broccoli kartoffelsalat – Broccolisalat med kartofler

Broccoli kartoffelsalat
Opskrift på en lækker klassisk broccolisalat med kartofler, - nem og dejlig mætteende.
Broccoli kartoffelsalat - Broccolisalat med kartofler

Nem og lækker broccolisalat med kartofler, – et twist af den klassiske broccolisalat.
Den smager helt vidunderligt, og den skønne sød/syrlige dressing går perfekt med den sprøde broccoli og de kogte kartofler.
Derudover indeholder salaten de øvrige ingredienser som du finder i en klassisk broccolisalat, – bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkerkerner.
Jeg kan godt lide at der er en del dressing når jeg laver kartoffelsalat og broccolisalat, – og især hvis den står og trækker, synes jeg godt den kan rumme en god mængde.
Men hæld den mængde dressing over som du foretrækker, – serveres den med det samme, er det ikke sikkert du behøver bruge det hele.

Broccoli kartoffelsalat - Broccolisalat med kartofler

Broccoli kartoffelsalat

Opskrift på en lækker klassisk broccolisalat med kartofler, – nem og dejlig mætteende.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Broccolisalat, Kartoffelsalat, Sommer salater
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Broccoli kartoffelsalat

  • 600 g kogte kartofler
  • 300 g broccoli
  • 200 g bacon i tern
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 60 g tørrede tranebær eller rosiner
  • 30 g solsikkekerner

Dressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 1/2 tsk sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg baconen sprød, og lad den køle af på lidt fedtsugende papir.
  • Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand. Skær det i små mundrette buketter, og lad dem tørre på et viskestykke.
    Du kan også lade broccolien trække nogle minutter i kogende vand, hvis du ønsker dem en smule tilberedt. Skyld derefter i koldt vand, og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
  • Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker, og hæld dem i en skål sammen med broccoli, bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkekerner.
  • Hæld dressingen over, og vend det hele godt sammen.
  • Opbevar den på køl til den skal serveres.

Linkede opskrifter

  1. Hvor længe kan den holde sig i køleskabet? Kan man lave en stor portion så man har til et par dage uden at den bliver kedelig? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)