Broccoli kartoffelsalat - Broccolisalat med kartofler

Broccoli kartoffelsalat – Broccolisalat med kartofler

Broccoli kartoffelsalat
Opskrift på en lækker klassisk broccolisalat med kartofler, - nem og dejlig mætteende.
Broccoli kartoffelsalat - Broccolisalat med kartofler

Nem og lækker broccolisalat med kartofler, – et twist af den klassiske broccolisalat.
Den smager helt vidunderligt, og den skønne sød/syrlige dressing går perfekt med den sprøde broccoli og de kogte kartofler.
Derudover indeholder salaten de øvrige ingredienser som du finder i en klassisk broccolisalat, – bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkerkerner.
Jeg kan godt lide at der er en del dressing når jeg laver kartoffelsalat og broccolisalat, – og især hvis den står og trækker, synes jeg godt den kan rumme en god mængde.
Men hæld den mængde dressing over som du foretrækker, – serveres den med det samme, er det ikke sikkert du behøver bruge det hele.

Broccoli kartoffelsalat - Broccolisalat med kartofler

Broccoli kartoffelsalat

Opskrift på en lækker klassisk broccolisalat med kartofler, – nem og dejlig mætteende.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 14 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Broccolisalat, Kartoffelsalat, Sommer salater
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Broccoli kartoffelsalat

  • 600 g kogte kartofler
  • 300 g broccoli
  • 200 g bacon i tern
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 60 g tørrede tranebær eller rosiner
  • 30 g solsikkekerner

Dressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 1/2 tsk sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg baconen sprød, og lad den køle af på lidt fedtsugende papir.
  • Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand. Skær det i små mundrette buketter, og lad dem tørre på et viskestykke.
    Du kan også lade broccolien trække nogle minutter i kogende vand, hvis du ønsker dem en smule tilberedt. Skyld derefter i koldt vand, og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
  • Bland ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker, og hæld dem i en skål sammen med broccoli, bacon, rødløg, tranebær/rosiner og solsikkekerner.
  • Hæld dressingen over, og vend det hele godt sammen.
  • Opbevar den på køl til den skal serveres.

Kommentarer

  1. Hvor længe kan den holde sig i køleskabet? Kan man lave en stor portion så man har til et par dage uden at den bliver kedelig? 🙂

  2. 5 stars
    MEGA LÆKKER!!!!

  3. Fanny Schmidt

    5 stars
    Avser Javser, dén er god!! Nem at lave, gode smage og teksturer, let og sommerlig. Et af de mere kræsne børn udtalte “Det er den bedste kartoffelsalat du nogensinde har lavet”… Min største anbefaling.

    • Hej Fanny

      Ej hvor er det helt vidunderligt at høre – tusind tak for de søde ord og din dejlige besked 🙂

      Ha en dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

5 from 14 votes (12 ratings without comment)

Skriv et svar til Fanny Schmidt Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)