
Så blev det tid til en gang brændende kærlighed, – faktisk på opfordring fra den ældste prinsesse der virkelig elsker bacon.
Hoved ingrediensen er jo bacon, så køb et ordentligt stykke bacon f.eks. ved slagteren, – det smager unægteligt bedre end det man får i supermarkederne. Alternativt kan det nemt laves selv, – se opskriften på hjemmelavet bacon. Stykkerne skal ikke være for små, de skal gerne have lidt bid.
Vi havde en rest rødbedemarmelade tilbage fra da vi lavede disse æbleskiver, og det blev retten altså ikke mindre lækker af. Jeg kan med sikkerhed sige, at der ikke skal gå alt for lang tid før vi skal have sådan en omgang igen.

Brændende kærlighed
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
god bacon skåret i store tern, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm
- 2
store løg, groft hakket
-
Lit olie
-
Peber
- 1200 g
kartofler, skrællede og skåret i tern
- 1 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
-
Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl
-
Salt
-
Hakket persille
Sådan gør du
- Bring kartoflerne i kog i rigelig usaltet vand, og lad dem koge ved middel varme til de er møre.
- Varm lidt olie op på en pande og steg baconen gylden og sprød ved middel varme. Tilsæt løg stykkerne og krydr med peber og steg videre til løgene er blanke og let brunede. Skru derefter ned til svag varme og lad det stå til mosen er klar.
- Hæld vandet fra kartoflerne, men gem et par deciliter til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
- Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
- Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens og smag herefter til med salt.
- Sæt panden let på skrå så fedtet løber ned i den ene side så du kan tage bacon og løg uden alt stegefedtet.
- Server din brændende kærlighed med et godt drys friskhakket persille på toppen.


