Madæbleskiver - Opskrift på æbleskiver med bacon

Æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddikepulver

Salte æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddike pulver
Opskrift på mad-æbleskiver med bakskuld, - en lækker appetizer eller forret.
Madæbleskiver - Opskrift på æbleskiver med bacon

Æbleskiver der virkelig overrasker. Det ligner en klassisk æbleskive med syltetøj og flormelis, men inden i er der fisk, syltetøjet er byttet ud med rødbedemarmelade og flormelis er byttet ud med eddikepulver.

Vi fik idéen til denne æbleskive efter et besøg på restaurant Hermann (Nimb), hvor de blev serveret som brændende kærlighed, altså med bacon i.
Men da Jes er fra Fanø, hvor bakskuld er en egnsret, tænkte vi at vi ville prøve at lave disse vidunderlige æbleskiver med denne virkelig velsmagende fisk.

Vi laver ofte denne forret når vi har gæster, og den overrasker positivt hver gang. Blandingen af den salte bakskuld, rødbedemarmelade og den syrlig eddikepulver er en perfekt kombination, og vi tør godt sige, at at man går hen og bliver en lille smule afhængige.

[yarpp]
Madæbleskiver - Opskrift på æbleskiver med bacon

Salte æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddike pulver

Opskrift på mad-æbleskiver med bakskuld, - en lækker appetizer eller forret.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Æbleskivefyld

  • 80 g skalotteløg, finthakket
  • 80 g bakskuld, finthakket (kan erstattes af bacon)
  • Salt og peber

Æbleskivedej

  • 6 æg
  • 140 g

    hvedemel

  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 70 g

    smør

  • 1 tsk salt
  • Smør til stegning, gerne klaret smør

Rødbedemarmelade

  • 2 1/2 dl

    syltelage fra rødbeder

  • 3,5 g

    agar-agar

Eddikepulver

  • 20 g

    maizena

  • 5 g

    eddikepulver

Sådan gør du

Rødbedemarmelade

  • Bring syltelagen i kog, tilsæt ager-ager og kog op.
  • Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den bliver stiv, - minimum 2 timer.
  • Blend blandingen til en fin marmelade, og sæt den på køl til den skal serveres.

Eddikepulver

  • Bland maizena og eddikepulver og stil til side.

Æbleskiver

  • Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, og stil til side.
  • Hak den flåede og fileterede bakskuld fint (sådan flår du en bakskuld), og bland det sammen med smør/løg blandingen.
  • Rør smørblandingen, fløde og salt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gang, og rør til du har en ensartet masse, og rør derefter æggeblommerne i.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Steg æbleskiverne på en æbleskive pande i rigeligt klaret smør. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
  • Server æbleskiverne toppet med lidt eddikepulver, og rødbedemarmelade ved siden af.

Kommentarer

  1. Pingback: Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce – Gourministeriet

  2. Pingback: Brændende kærlighed – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse