Madæbleskiver - Opskrift på æbleskiver med bacon

Æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddikepulver

Æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddike pulver
Overrask dine gæster med en speciel forret eller appetizers. Vi fik retten på restaurant Hermann (Nimb) som brændende kærlighed hvor den er lavet med bacon i stedet for bakskuld.
Madæbleskiver - Opskrift på æbleskiver med bacon

Æbleskiver der virkelig overrasker. Det ligner en klassisk æbleskive med syltetøj og flormelis, men inden i er der fisk, syltetøjet er byttet ud med rødbedemarmelade og flormelis er byttet ud med eddikepulver.

Vi fik idéen til denne æbleskive efter et besøg på restaurant Hermann (Nimb), hvor de blev serveret som brændende kærlighed, altså med bacon i.
Men da Jes er fra Fanø, hvor bakskuld er en egnsret, tænkte vi at vi ville prøve at lave disse vidunderlige æbleskiver med denne virkelig velsmagende fisk.

Vi laver ofte denne forret når vi har gæster, og den overrasker positivt hver gang. Blandingen af den salte bakskuld, rødbedemarmelade og den syrlig eddikepulver er en perfekt kombination, og vi tør godt sige, at at man går hen og bliver en lille smule afhængige.

Madæbleskiver - Opskrift på æbleskiver med bacon

Æbleskiver med bakskuld, rødbede marmelade og eddike pulver

Overrask dine gæster med en speciel forret eller appetizers. Vi fik retten på restaurant Hermann (Nimb) som brændende kærlighed hvor den er lavet med bacon i stedet for bakskuld.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Æbleskivefyld

  • 80 g skalotteløg, finthakket
  • 80 g bakskuld, finthakket (kan erstattes af bacon)
  • Salt og peber

Æbleskivedej

  • 80 g

    smør

  • 150 g

    fløde

  • 10 g

    salt

  • 150 g

    hvedemel

  • 120 g

    æggeblommer

  • 200 g

    æggehvider

  • Klaret smør

Rødbedemarmelade

  • 2 1/2 dl

    syltelage fra rødbeder

  • 3,5 g

    agar-agar

Eddikepulver

  • 20 g

    maizena

  • 5 g

    eddikepulver

Sådan gør du

Rødbedemarmelade

  • Bring syltelagen i kog, tilsæt ager-ager og kog op.
  • Sigt blandingen gennem en fin sigte, og lad den køle helt af i køleskab til den bliver stiv, - minimum 2 timer.
  • Blend blandingen til en fin marmelade, og sæt den på køl til den skal serveres.

Æbleskivefyld

  • Steg løgene i smør og lad dem dryppe af.
  • Hak den flåede og fileterede bakskuld fint (sådan flår du en bakskuld)
  • Bland løgene med den hakkede bakskuld og sæt til side.

Æbleskivedej

  • Smelt smør i en gryde og lad den køle af.
  • Rør smør, fløde og salt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gang, og pisk det sammen med et piskeris.
  • Tilsæt æggeblommer, hakket bakskuld og løg og rør dejen godt sammen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Steg æbleskiverne på en æbleskive pande i rigeligt klaret smør og vend dem løbende med en strikkepind

Eddikepulver

  • Bland maizena og eddikepulver.
  • Server æbleskiverne med rødbedemamelade og eddikepulver.

Kommentarer

  1. Pingback: Stegt ising med smørstegt bakskuld, søde løg og hvidvinssauce – Gourministeriet

  2. Pingback: Brændende kærlighed – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*