Hjemmelavet bacon er super nemt at lave, – det tager lidt tid, men det meste er ventetid, og resultatet er helt fantastisk.
Vi ryger vores bacon på grill via en røg bakke, – det styre og passer sig selv et godt stykke ad vejen.
Vi laver meget gerne vores eget bacon, smagen er fantastisk og det er en fornøjelse at følge med i processen.
Baconen kan i forbindelse med saltning krydres med f.eks. timian eller rosmarin, – det giver en virkelig lækker smag.
Hjemmelavet bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
ribbensteg
- 40 g Salt pr. kg
-
Evt. timian eller rosmarin
Derudover
-
Røg træ, - vi bruger Weber pork smoking blend
-
Vakuumpose
Sådan gør du
- Skær en ribbensteg fri for svær og ben (sværen kan du lave de her lækre flæskesvær af).
- Salt kødet grundigt, krydr med krydderurter hvis det ønskes, og vakuum pak stykket. Lad kødet stå på køl i 10-14 dage.
- Dagen før rygning lægges røg blandingen i vand, - føl instrukserne på posen (mængde mv.)
- Tag kødet ud af vakuum posen og lad den ligge en times tid på et spækbræt inden rygning, - tør evt. overskydende salt væk.
- Placer baconen på den øverste rist på grillen, placer røg bakken under baconen og tænd for halv blus under røg bakken, samt et af de andre blus på minimum så grillen holder en temperatur på ca. 75 grader.
- Ryg baconen i godt 4 timer til den er ca. 60 grader.
- Baconen er nu klar til at blive brugt.
Pingback: Club sandwich - Opskrift på klassisk club sandwich
Pingback: Brændende kærlighed - Opskrift på klassisk brændende kærlighed