Boller i karry med blomkålsris - Nem og skøn opskrift

Boller i karry med blomkålsris

Skøn klassisk boller i karry serveret med lækre fiberrige blomkålsris, – et fantastisk alternativ til de klassiske hvide ris.
Herhjemme er vi ret vilde med blomkålsris, i hvert fald de voksne.
Første gang jeg hørt ordet blomkålsris tænkte jeg virkelig urgh, det er ikke mig, – men de smager altså virkelig overraskende dejligt.
Jeg ved der sikkert er mange der sidder og tænker prutsmag, kedeligt eller ingen smag, – og det er altså ingen af delene. For det første tilfører saucen du hælder over jo masser af smag, jeg ville nu heller ikke selv gide at spise dem uden noget. Derudover er det et rigtig godt fif at overhælde dem med bouillonvand i stedet for kun kogende vand, – det giver altså blomkålsrisene en rigtig dejlig smag. Sørg for at der stadig er bid i blomkålsrisene så det ikke bliver en mos du serverer 😉

Boller i karry med blomkålsris

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på klassisk boller i karry med blomkålsris.

Ingredienser

  • Kødboller
  • 800 g hakket svinekød
  • 2 store løg, blendet eller finthakket
  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Karry sauce
  • 60 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk mediumstærk karry
  • 1-2 tsk thaikrydderi (almindelig karry kan også bruges her)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 æble, skrællet og fint revet
  • 6 dl kogevand fra bollerne eller grøntsags bouillon
  • 2-3 dl sødmælk
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Blomkålsris
  • 2 blomkål
  • 1-1 1/2 l grøntsagsbouillon
  • Evt. lidt finthakket persille til toppen

Fremgangsmåde

1

Kødboller Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.

2

Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. en boullion terning eller blot lidt salt, - skru ned på medium varme.

3

Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.

4

Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.

5

Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.

6

Karry saucen Smelt smørret og svits karry og thaikrydderi af.

7

Tilsæt hvedemel og rør det godt ind i smørret og lad det varme igennem, - bliver den for tør tilsæt da evt. lidt mere smør.

8

Tilsæt revet æble og derefter kogevand/bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring,- brug 4-5 dl og gem det sidste til at justere konsistensen med.

9

Lad saucen koge godt op, rør så den ikke brænder på, og tilsæt derefter mælken og citronsaft, og lad saucen simre videre i min. 10 min. Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen skal være tyndere.

10

Smag til med salt og peber.

11

Tilsæt bollerne og lad dem varme med i saucen.

12

Blomkålsris Rens blomkålene fri for blade og del dem i store buketter, eller hvad der er nemmest for dig at håndtere.

13

Riv blomkålene groft på et givejern og hæld dem i en skål.

14

Overhæld dem med kogende vand, meget gerne bouillonvand, og lad dem trække i 1 1/2 - 2 min.

15

Hæld dem igennem en sigte (ad to omgange), og lad dem dræne godt for væde, - vend dem med en ske i sigten så alt vandet løber fra.

16

Server de lune blomkålsris med boller i karry og top med lidt finthakket persille.

Boller i karry med blomkålsris - Nem og skøn opskrift
Boller i karry med blomkålsris – Nem og skøn opskrift
Boller i karry med blomkålsris - Nem og skøn opskrift
Boller i karry med blomkålsris – Nem og skøn opskrift
Boller i karry med blomkålsris - Nem og skøn opskrift
Boller i karry med blomkålsris – Nem og skøn opskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*