
Skøn klassisk boller i karry serveret med lækre fiberrige blomkålsris, – et fantastisk alternativ til de klassiske hvide ris.
Blomkålsris kan nemt laves selv, – og det passer perfekt til en portion boller i karry.
Herhjemme er vi ret vilde med blomkålsris, eller i hvert fald de voksne.
Første gang jeg hørt ordet blomkålsris tænkte jeg virkelig urgh, det er ikke mig, – men de smager altså virkelig overraskende dejligt.
Jeg ved der sikkert er mange der sidder og tænker prutsmag, kedeligt eller ingen smag, – og det er altså ingen af delene. For det første tilfører karrysaucen du hælder over jo masser af smag, jeg ville nu heller ikke selv gide at spise dem uden noget. Derudover er det et rigtig godt fif at overhælde dem med bouillonvand i stedet for kun kogende vand, – det giver altså blomkålsrisene en rigtig dejlig smag. Sørg for at der stadig er bid i blomkålsrisene så det ikke bliver en mos du serverer 😉

Boller i karry med blomkålsris
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 800 g
hakket svinekød
- 2
store løg, blendet eller finthakket
- 2
æg
- 1 dl
sødmælk
- 2 spsk
havregryn
- 2 spsk
hvedemel
- 2 tsk
salt
-
Friskkværnet peber
Karry sauce
- 60 g
smør
- 3-4 spsk
hvedemel
- 4 tsk karry - karry varierer i styrke og smag, så smag til
- 1 tsk
gurkemeje
- 1
æble, skrællet og fint revet
- 5 dl
kogevand fra bollerne eller grøntsags bouillon
- 2 1/2 dl sødmælk
- 1 spsk
citronsaft
-
Salt og peber
Blomkålsris
- 2
blomkål
-
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.
- Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. en boullion terning eller blot lidt salt, - skru ned på medium varme.
- Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.
- Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
- Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.
Karry saucen
- Smelt smørret i en gryde, og svits karry og gurkemeje af i et øjeblik.
- Tilsæt hvedemel og pisk det godt ind i smørret, og lad det varme igennem et par minutter.
- Tilsæt revet æble og derefter kogevand/bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring. Start med 4-5 dl, og gem det sidste til at justere konsistensen med.
- Lad saucen koge godt op, - pisk så den ikke brænder på.
- Tilsæt derefter mælken, og lad saucen simre videre i ca. 10 min. Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen ønskes tyndere.
- Smag til med citronsaft, salt og peber, - tilsæt bollerne, og lad dem varme med i saucen.
Blomkålsris
- Rens blomkålene fri for blade og del dem i store buketter, eller hvad der er nemmest for dig at håndtere.
- Riv blomkålene groft på et givejern og hæld dem i en skål.
- Overhæld dem med kogende vand, meget gerne bouillonvand, og lad dem trække i 1 1/2 - 2 min.
- Hæld dem igennem en sigte (ad to omgange), og lad dem dræne godt for væde, - vend dem med en ske i sigten så alt vandet løber fra.
- Server de lune blomkålsris med boller i karry og top med lidt finthakket persille.


Hvornår skal der tilføjes gurkemeje?
Hej Lisa
Åhh det er tilføjet nu, – det er blot samme tid de andre krydderier 🙂
Dbh Dianna