Saftige røde bøffer serveret med en skøn hvidløgs/persille smør, sprøde hasselback og masser af bagte grøntsager.
Sådan en bøf smager bare så dejligt, og den står altså gerne på menuen herhjemme én gang om ugen.
Denne gang er den serveres med forskellige bagte og stegte grøntsager og den lækreste kryddersmør.
Lav gerne en hjemmelavet kryddersmør eller køb en færdiglavet i et supermarked.
Bøf med kryddersmør, hasselback og bagte grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
gode store bøffer
- 200 g
- 8
asparges broccoli, renset
- 4
løg, halveret
- 4
gulerødder, renset
- 4
forårsløg, renset og uden top
-
Salt og peber
-
Olie
Hasselback
- 1 kg
mellemstore kartofler
- 50 g
smør, smeltet til pensling
-
Salt og peber
Sådan gør du
Hasselback og grøntsager
- Vask kartoflerne og skær dem ud som hasselback. Læg evt. kartoflerne mellem 2 grydeskeer, og skær til du rammer skaftet på skeerne, - på den måde undgår du at skære helt igennem kartoflen.
- Placer kartoflerne i et ovnfast fast, pensl dem med lidt smeltet smør og drys med salt og peber.
- Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 60-80 min. (alt efter størrelse) ved 200 grader, - til de er gyldne, sprøde og tilberedt.
- 20 min. inden kartoflerne er færdige lægges gulerødder og de halverede løg, med skærefladen nedad, i ovnen og bager i ca. 20 min.
Bøffel og grøntsagerne
- Tag bøfferne ud af køleskabet en lille halv time inden de skal tilberedes, krydr med salt og peber og lad dem hvile.
- Overhæld asparges broccoli med kogende vand og skyld dem derefter i rindende koldt vand, - på den måde får de en smuk grøn farve.
- Steg bøfferne på en brandende varm pande med en smule olie, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader eller som ønsket. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug gerne et stegetermometer.
- Tag bøfferne af, top dem med kryddersmør og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 10-15 min.
- I mellem tiden tilberedes asparges broccoli og forårsløg på samme pande, - lad dem stege ved middelvarme til de tager farve med stadig er friske og sprøde.
- Server bøffen med de stegte og bagte grøntsager samt hasselback kartoflerne, - top også gerne disse med lidt kryddersmør.