Fransk bøf - Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback

Bøf med kryddersmør, hasselback og bagte grøntsager

Bøf med kryddersmør, hasselback og bagte grøntsager
Opskrift på lækre røde bøffer serveret med hassekback og bagte grøntsager.
Fransk bøf - Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback

Saftige røde bøffer serveret med en skøn hvidløgs/persille smør, sprøde hasselback og masser af bagte grøntsager.
Sådan en bøf smager bare så dejligt, og den står altså gerne på menuen herhjemme én gang om ugen.
Denne gang er den serveres med forskellige bagte og stegte grøntsager og den lækreste kryddersmør.
Lav gerne en hjemmelavet kryddersmør eller køb en færdiglavet i et supermarked.

Fransk bøf - Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback

Bøf med kryddersmør, hasselback og bagte grøntsager

Opskrift på lækre røde bøffer serveret med hassekback og bagte grøntsager.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4

    gode store bøffer

  • 200 g

    persille/hvidløgssmør

  • 8

    asparges broccoli, renset

  • 4

    løg, halveret

  • 4

    gulerødder, renset

  • 4

    forårsløg, renset og uden top

  • Salt og peber

  • Olie

Hasselback

  • 1 kg

    mellemstore kartofler

  • 50 g

    smør, smeltet til pensling

  • Salt og peber

Sådan gør du

Hasselback og grøntsager

  • Vask kartoflerne og skær dem ud som hasselback. Læg evt. kartoflerne mellem 2 grydeskeer, og skær til du rammer skaftet på skeerne, - på den måde undgår du at skære helt igennem kartoflen.
  • Placer kartoflerne i et ovnfast fast, pensl dem med lidt smeltet smør og drys med salt og peber.
  • Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 60-80 min. (alt efter størrelse) ved 200 grader, - til de er gyldne, sprøde og tilberedt.
  • 20 min. inden kartoflerne er færdige lægges gulerødder og de halverede løg, med skærefladen nedad, i ovnen og bager i ca. 20 min.

Bøffel og grøntsagerne

  • Tag bøfferne ud af køleskabet en lille halv time inden de skal tilberedes, krydr med salt og peber og lad dem hvile.
  • Overhæld asparges broccoli med kogende vand og skyld dem derefter i rindende koldt vand, - på den måde får de en smuk grøn farve.
  • Steg bøfferne på en brandende varm pande med en smule olie, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader eller som ønsket. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug gerne et stegetermometer.
  • Tag bøfferne af, top dem med kryddersmør og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 10-15 min.
  • I mellem tiden tilberedes asparges broccoli og forårsløg på samme pande, - lad dem stege ved middelvarme til de tager farve med stadig er friske og sprøde.
  • Server bøffen med de stegte og bagte grøntsager samt hasselback kartoflerne, - top også gerne disse med lidt kryddersmør.
Fransk bøf - Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback
Fransk bøf – Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback
Fransk bøf - Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback
Fransk bøf – Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback
Fransk bøf - Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback
Fransk bøf – Opskrift på bøf med kryddersmør og hasselback

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)