Lækre asian meatballs, – kyllingekødboller lavet med teriyaki, hvidløg og ingefær. Super nemme at lave, og fyldt med smag. Server dem med en kold asiatisk nudelsalat, – eller sammen med denne lækre wok med grøntsager, nudler og oystersauce.
Asiatiske kødboller – Asiatiske kyllingekødboller med teriyaki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 600 g hakket kyllingekød
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
- Evt. finthakket forårsløg til servering
Marinade
- 1 dl teriyaki
- 2 spsk soya
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk sesam
Sådan gør du
Marinade
- Bland ingredienserne til marinaden og stil til side.
Asiatiske kødboller
- Bland ingredienserne til kødbollerne og rør rasen godt sammen.
- Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
- Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
- Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
- Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
- Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
- Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, – lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.
- Server kødbollerne toppet med finthakket forårsløg.
Smagen er virkelig god, men jeg kan slet ikke få marinaden til at glace på panden 🙁
Hej Line
Dejligt de smagte dig 🙂
Men det lyder super underligt med marinaden, – har du mon skuret højt nok op for panden?
De bedste hilsner
Dianna
teriyaki
Er det noget i selv har lavet eller købt?
Det jeg har købt på flaske i Føtex er som vand og vil ikke glasere kødbollerne rigtig?
Hej Tina
Den er også købt, men tænker jeg snart skal lave opskrift på en hjemmelavet:)
Den jeg bruger er tyk og nærmest cremet i konsistensen, – mener den er fra Kvickly:) Er desværre ikke hjemme, så kan ikke tjekke etiketten.
Dbh Dianna
Så lækre kødboller. Mums
Hej Gitte
Det er jeg så glad for at høre, tusind tak for din besked:)
Kh Dianna
Hej Diana tror du jeg kan fryse kødbollerne efter de er kogt ? Og på dagen de skal bruges tø dem op og glaserer dem lige inden servering ?
Hej Mette
Det kan du tro du kan, – det gør jeg oftest selv 🙂
Det er genialt at have tilberedte kødboller i fryseren, – det gør det noget hurtigere at lave retten i en travl hverdag 🙂
Kh Dianna
Smagen er super men synes viiiirkelig den er salt.
Hej Tine
Dejligt de smagte dig, – men øv du synes de er for salte.
Jeg ved der kan være stor forskel på soya, – så prøv en med mindre salt.
Kikkoman har lavet en der hedder “med mindre salt”.
Kh Dianna
Hvilken salat ville du servere til? Skal til sammenskudsgilde
Hej Hanne
Altså en frisk spidskålssalat til vil være super lækkert, – bare helt enkel med spidskål, edamame og lignende 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna!
Skal glace bollerne om lidt. Glæder mig til at smage dem!
Hils Jes, og ønsk ham et stort tillykke! ❤️
Kh Carsten.
Hej Carsten
Ej hvor fedt – håber det blev lækkert:)
Og det skal jeg gøre, skal hilse og sige tusind tak:)
Hils familien❤️
Kh Dianna
Super lækkert. Serverede det med nudelsalat og bao. Husk at skrive at sesam ikke skal blandes i marinaden. Tak for opskrift.
Hej Maria
Fantastisk at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hvor finder jeg opskriften på de nudler, som kyllingebollerne ligger ovenpå i opskriften? Tak for mange gode opskrifter! ❤️
Hej Michelle
Tak for de søde ord 🙂
Opskriften finder du her: https://gourministeriet.dk/asiatisk-wok-med-groent-nudler-og-kyllingekoedboller/
Kh Dianna