Asiatiske kødboller - Asiatiske kyllingekødboller med teriyaki
Opskrift på lækre asiatiske kyllinge kødboller.

Lækre asian meatballs, – kyllingekødboller lavet med teriyaki, hvidløg og ingefær. Super nemme at lave, og fyldt med smag. Server dem med en kold asiatisk nudelsalat, – eller sammen med denne lækre wok med grøntsager, nudler og oystersauce.

Asiatiske kødboller – Asiatiske kyllingekødboller med teriyaki
Opskrift på lækre asiatiske kyllinge kødboller.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Antal: 4 personer
Følg mig på Instagram +130.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
Kødboller
- 600 g hakket kyllingekød
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
- Evt. finthakket forårsløg til servering
Marinade
- 1 dl teriyaki
- 2 spsk soya
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk sesam
Sådan gør du
Marinade
- Bland ingredienserne til marinaden og stil til side.
Asiatiske kødboller
- Bland ingredienserne til kødbollerne og rør rasen godt sammen.
- Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
- Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
- Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
- Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
- Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
- Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, – lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.
- Server kødbollerne toppet med finthakket forårsløg.



Smagen er virkelig god, men jeg kan slet ikke få marinaden til at glace på panden 🙁
Hej Line
Dejligt de smagte dig 🙂
Men det lyder super underligt med marinaden, – har du mon skuret højt nok op for panden?
De bedste hilsner
Dianna
teriyaki
Er det noget i selv har lavet eller købt?
Det jeg har købt på flaske i Føtex er som vand og vil ikke glasere kødbollerne rigtig?
Hej Tina
Den er også købt, men tænker jeg snart skal lave opskrift på en hjemmelavet:)
Den jeg bruger er tyk og nærmest cremet i konsistensen, – mener den er fra Kvickly:) Er desværre ikke hjemme, så kan ikke tjekke etiketten.
Dbh Dianna
Så lækre kødboller. Mums
Hej Gitte
Det er jeg så glad for at høre, tusind tak for din besked:)
Kh Dianna