Lækker asiatisk inspireret nudelsalat, fyldt med friske grøntsager og den lækreste marinade med soya, lime, ingefær, hvidløg og ristede sesam.
Salaten passer perfekt til forskellige grill retter, eller den kan serveres som en frokost salat med et stykke stegt kylling, sprøde forårsruller eller lignende.
Salaten kan også sagtens gå alene som en måltidssalat.
Saltindholdet i soya varierer meget, derfor kan du med fordel starte med 1/2 dl, eller du kan bruge halv soya og halv hoisin, teriyaki, oystersauce eller lignende.
Kold asiatisk nudelsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 250 g ægnudler
- 250 g gulerødder, groftrevet
- 1/2 lille lilla spidskål, fintsnittet
- 2-3 forårsløg, snittet
- 100 g edamamebønner, optøede – vægt uden bælg
- 1 håndfuld saltede cashewnødder
Marinade
- 3/4 dl soya
- 1/2-1 lime, saften her
- 1 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 1 spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm.
- 2 spsk sesam
Sådan gør du
Marinade
- Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt.
- Lad marinaden trække imens salaten laves.
Salaten
- Tilbered nudlerne som beskrevet på pakken og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand.
- Vend nudler sammen med de snittede grøntsager.
- Hæld marinaden over, vend det hele godt sammen, og top med saltede cashewnødder.
Ser virkelig lækkert ud! Har du erfaring med at lave den dagen før brug? Er på udkig efter lækker mad til et arrangement hvor det meste skal kunne laves dagen inden
Hej Carina
Tusind tak:)
Altså resterne smagte fantastisk dagen efter også, så det kan du sagtens:)
Men du man selvfølgelig også gøre det, at du blander salaten og marinaden (hver for sig), sætter på køl til dagen efter og først vender det sammen inden servering:)
Kh Dianna
Har du en opskrift på kødet på billedet.
Hej Vesth
Det kan du tro, – den finder du via linket herunder 🙂
https://gourministeriet.dk/asiatisk-marineret-svinekam/
Rigtig god aften 🙂
Dbh Dianna
Den bedste nudelsalat vi nogensinde har smagt herhjemme – og vi har lavet mange. Tak for mad 🙂
Hej Emma
Hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak for din besked:)
Kh Dianna
Kan man undlade ingefæren, da jeg ikke bryder mig om det?
Og måske tilsætte noget chili i stedet for?
Hej Anita
Det kan du sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Alt for voldsom smag af soya, desværre. Hele salaten smagte af soya. Ville enten halvere mængden af marinade (under alle omstændigheder mindre soya), eller doble op på mængden af salat
Hej Peter
Ærgerligt at du ikke kunne lide den – men det er naturligvis også en smagssag med mængden af soya 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Vores favorit herhjemme:-)
Jjj