Asiatiske kødboller - Asiatiske kyllingekødboller med teriyaki
Opskrift på lækre asiatiske kyllinge kødboller.
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Asien
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kødboller
600ghakket kyllingekød
1løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1spskfriskrevet ingefær
2spskrasp
1æg
Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
Evt. finthakket forårsløg til servering
Marinade
1dlteriyaki
2spsksoya
1spskfintrevet frisk ingefær
2fedhvidløg, revet eller presset
3spsksesam
Sådan gør du
Marinade
Bland ingredienserne til marinaden og stil til side.
Asiatiske kødboller
Bland ingredienserne til kødbollerne og rør rasen godt sammen.
Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
Form kødboller ud af farsen, - du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, - ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, - lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.
Server kødbollerne toppet med finthakket forårsløg.