
Lækker asiatisk wokret med masser af grøntsager, nudler og de lækreste saftige kyllingekødboller.
Super nemt at lave, spækket med smag og sprødhed.
Retten indeholder en god mængde hvidløg, – simpelthen fordi jeg elsker hvidløg. Du kan, hvis du synes det lyder af for meget, reducere mængden i de forskellige dele af retten.

Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingekødboller
- 600 g Hakket kyllingekød
- 1 løg, finthakket
- 1-2 hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
Marinade til kødbollerne
- 1 dl teriyaki
- 2 spsk soya
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk sesam
Wok
- 250 g nudler
- 175 g aspargesbroccoli eller broccoli
- 150 g svampe
- 125 g sugar snaps eller sukker ærter
- 2 gulerødder
- 3 forårsløg, gem toppene til topping
- Olie
- Friskkværnet peber
Marinade
- 1/2 dl oystersauce
- 1/2 dl soya
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk friskrevet ingefær – ca. 4 cm.
- 1/2-1 lime, saften heraf
Derudover
- Lime både, peanuts og hakket forårsløg
Sådan gør du
Kødboller
- Bland teriyaki, soya, hvidløg og ingefær samme og stil til side.
- Rør ingredienserne til farsen sammen og krydr med salt og peber.
- Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
- Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
- Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
- Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
- Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
- Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, – lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.Lav i mellemtiden wokken.
Wok
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
- Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, – det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
- Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver – fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
- Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme – bare 3-4 minutter.
- Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
- Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
- Smag retten til med peber, – salt burde ikke være nødvendigt.
- Server retten med et drys forårsløgene og friske limebåde, – sæt evt. kødbollerne på spyd og drys med peanuts.




Har lavet den flere gange simpelhen så lækker
Hejsa
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Hvilken slags nudler bruger du i retten?
Tak for dine lækre opskrifter
Hej Kirstine
Tak for din søde besked 🙂
Nudlerne er de klassiske “krøllede” ægnudler, – bruger gerne Santa Maria eller GoTan 🙂
Kh Dianna
Det intet mindre end himmelsk Tak for endnu en dejlig opskrift
Kan man lave retten på forhånd og varme den