Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok

Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller

Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller
Opskrift på lækker asiatisk wokret med nudler, grønt og kødboller.
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok

Lækker asiatisk wokret med masser af grøntsager, nudler og de lækreste saftige kyllingekødboller.
Super nemt at lave, spækket med smag og sprødhed.
Retten indeholder en god mængde hvidløg, – simpelthen fordi jeg elsker hvidløg. Du kan, hvis du synes det lyder af for meget, reducere mængden i de forskellige dele af retten.

Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok

Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller

Opskrift på lækker asiatisk wokret med nudler, grønt og kødboller.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.63 fra 59 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingekødboller

  • 600 g Hakket kyllingekød
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød

Marinade til kødbollerne

  • 1 dl teriyaki
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 spsk sesam

Wok

  • 250 g nudler
  • 175 g aspargesbroccoli eller broccoli
  • 150 g svampe
  • 125 g sugar snaps eller sukker ærter
  • 2 gulerødder
  • 3 forårsløg, gem toppene til topping
  • Olie
  • Friskkværnet peber

Marinade

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1/2 dl soya
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær – ca. 4 cm.
  • 1/2-1 lime, saften heraf

Derudover

  • Lime både, peanuts og hakket forårsløg

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland teriyaki, soya, hvidløg og ingefær samme og stil til side.
  • Rør ingredienserne til farsen sammen og krydr med salt og peber.
  • Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
  • Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
  • Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.
    Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
  • Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
  • Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
  • Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, – lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.
    Lav i mellemtiden wokken.

Wok

  • Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
  • Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, – det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
  • Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver – fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
  • Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme – bare 3-4 minutter.
  • Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
  • Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.
    Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
  • Smag retten til med peber, – salt burde ikke være nødvendigt.
  • Server retten med et drys forårsløgene og friske limebåde, – sæt evt. kødbollerne på spyd og drys med peanuts.
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller – Opskrift på wokAsiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller – Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller – Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller – Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller - Opskrift på wok
Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller – Opskrift på wok

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Har lavet den flere gange simpelhen så lækker

  2. Kirstine

    Hvilken slags nudler bruger du i retten?
    Tak for dine lækre opskrifter

    • Hej Kirstine

      Tak for din søde besked 🙂

      Nudlerne er de klassiske “krøllede” ægnudler, – bruger gerne Santa Maria eller GoTan 🙂

      Kh Dianna

  3. 5 stars
    Det intet mindre end himmelsk Tak for endnu en dejlig opskrift

  4. Sagitta

    Kan man lave retten på forhånd og varme den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)