Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller
Opskrift på lækker asiatisk wokret med nudler, grønt og kødboller.

Lækker asiatisk wokret med masser af grøntsager, nudler og de lækreste saftige kyllingekødboller.
Super nemt at lave, spækket med smag og sprødhed.
Retten indeholder en god mængde hvidløg, – simpelthen fordi jeg elsker hvidløg. Du kan, hvis du synes det lyder af for meget, reducere mængden i de forskellige dele af retten.

Asiatisk wok med grønt, nudler og kyllingekødboller
Opskrift på lækker asiatisk wokret med nudler, grønt og kødboller.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Antal: 4 personer
Følg mig på Instagram +140.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingekødboller
- 600 g Hakket kyllingekød
- 1 løg, finthakket
- 1-2 hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
Marinade til kødbollerne
- 1 dl teriyaki
- 2 spsk soya
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk sesam
Wok
- 250 g nudler
- 175 g aspargesbroccoli eller broccoli
- 150 g svampe
- 125 g sugar snaps eller sukker ærter
- 2 gulerødder
- 3 forårsløg, gem toppene til topping
- Olie
- Friskkværnet peber
Marinade
- 1/2 dl oystersauce
- 1/2 dl soya
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk friskrevet ingefær – ca. 4 cm.
- 1/2-1 lime, saften heraf
Derudover
- Lime både, peanuts og hakket forårsløg
Sådan gør du
Kødboller
- Bland teriyaki, soya, hvidløg og ingefær samme og stil til side.
- Rør ingredienserne til farsen sammen og krydr med salt og peber.
- Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
- Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
- Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt, – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Skær lige én igennem så du sikrer de er fine.
- Varm en pande op ved middel varme og steg sesam af et par minutter.
- Hæld marinaden på panden og lade den varme igennem, inden kødbollerne hældes ved.
- Vend kødbollerne ved at svippe rundt på panden, – lad dem glace i 5-6 minutter ved middel varme. Tykner saucen for meget skruer du ned for blusser.Lav i mellemtiden wokken.
Wok
- Bland ingredienserne til marinaden, smag til med lime og stil til side.
- Tilbered nudlerne som beskrevet på pakke og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand så de ikke klistrer sammen. Nudlerne må gerne have "et lag vand" på sig når de kommer på panden, – det gør det nemme at vende sammen med de øvrige ingredienser.
- Snit alle grøntsagerne. Skræl gulerødderne og skær den i fine strimler, skær aspargesbroccolierne i 2-4 stykker hver – fjern det groveste af stilkene. Skær svampene og sugar snaps i skiver og snit forårsløgene.
- Varm en god sjat olie på pande/wok, og svits først svampe og gulerødderne af ved middel varme – bare 3-4 minutter.
- Hæld aspargesbroccoli og sugarsnaps ved og steg med i yderligere 4-5 minutter.
- Tilsæt forårsløg, marinaden og de våde nudler, og varm retten igennem ved svag-middel varme, mens du vender det hele godt sammen.Mangler der lidt smørrelse kan du tilsætte lidt ekstra oyster eller en smule soya.
- Smag retten til med peber, – salt burde ikke være nødvendigt.
- Server retten med et drys forårsløgene og friske limebåde, – sæt evt. kødbollerne på spyd og drys med peanuts.




Har lavet den flere gange simpelhen så lækker
Hejsa
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Hvilken slags nudler bruger du i retten?
Tak for dine lækre opskrifter
Hej Kirstine
Tak for din søde besked 🙂
Nudlerne er de klassiske “krøllede” ægnudler, – bruger gerne Santa Maria eller GoTan 🙂
Kh Dianna