Poke bowl med asiatisk oksekød og grøntsager - Opskrift på salat bowl med hakket oksekød

Asiatisk poke bowl med oksekød og grøntsager

Nem og lækker asiatisk inspireret måltidssalat, – en salat bowl med masser af sprøde grøntsager, asiatisk marineret hakket oksekød og kogte ris.
Poke bowl er traditionelt en salat lavet med ris, blandet grønt og rå fisk. Men den populære salat bowl har efterhånden taget en drejning, og du kan altså toppe den med præcis det du foretrækker, – også når det gælder kød, fisk, tofu eller andet.
Denne er kombi med hakket oksekød der er stegt, og overhældt med den lækreste marinade med oyster sauce, soya, lime, ingefær og hvidløg smager helt vidunderligt, – og den går jo perfekt hånd i hånd med de kogte kolde ris og de sprøde grøntsager.
En salat bowl med masser af smag, skønne farver, knas og sprødhed.
Denne poke bowl med hakket oksekød tager ingen tid at lave, – 20 minutter ca., så er der serveret.
Du kan serveres den med ekstra dip ved siden af, – goma, hoisin, oyster eller hvad du foretrækker, – og prøv også at toppe den med en drys hakkede peanuts eller ristede cashewnødder, mums det er godt.

Poke bowl med asiatisk oksekød og grøntsager - Opskrift på salat bowl med hakket oksekød

Asiatisk poke bowl med oksekød og grøntsager

Opskrift på den lækreste asiatisk inspirerede salat bowl med ris, grøntsager og hakket oksekød.
5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Køkken: Asien
Keyword: Bowl, Hurtig mad, Måltidssalat, Nem mad, Salat
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 250 g ærter, optøede
  • 1 lille agurk, skåret i skiver
  • 80 g babyspinat / 4 små håndfulde
  • 1/2 lille spidskål, fintsnittet
  • 8 snack gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • Sesam til toppen
  • Forårsløg til toppen

Asiatisk marineret oksekød

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk oyster sauce
  • 2 1/2 spsk soya
  • 1 lime, saften heraf
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 tsk frisk revet ingefær
  • Lidt olie
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog risene som beskrevet på pakken, og lad dem køle helt af.
    *Jeg skyller dem gerne i koldt vand bagefter, – så de hurtigt bliver kolde og klar til brug.
  • Snit grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten.
  • Bland ingredienserne til marinaden, – oyster sauce, soya, hvidløg, lime og ingefær. Sæt til side.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg kødet af ved god høj varme – krydr med friskkværnet peber.
  • Når kødet er brunet godt af, skrues ned til svag varme, og marinaden hældes over.
    *Lad kødet stå ved svag varme mens du samler dine poke bowls.
  • Fordel risene nederst i 4 skåle, og top derefter med de friske grøntsager – læg dem i sektioner som på billedet, eller bland det mere rundt hvis du foretrækker det.
  • Top til sidst med kødet, drys med sesam, fintsnittede forårsløg og friskkværnet peber.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Poke bowl med asiatisk oksekød og grøntsager - Opskrift på salat bowl med hakket oksekød
Poke bowl med asiatisk oksekød og grøntsager – Opskrift på salat bowl med hakket oksekød
Poke bowl med asiatisk oksekød og grøntsager - Opskrift på salat bowl med hakket oksekød
Poke bowl med asiatisk oksekød og grøntsager – Opskrift på salat bowl med hakket oksekød

Linkede opskrifter

  1. Super lækker, super nem at lave…til alle aldre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse