Opskrift på den lækreste asiatisk inspirerede salat bowl med ris, grøntsager og hakket oksekød.
Ret Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Asien
Nøgleord Bowl, Hurtig mad, Måltidssalat, Nem mad, Poke Bowl, Salat
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
2dlris
250gærter, optøede
1lille agurk, skåret i skiver
80gbabyspinat / 4 små håndfulde
1/2lille spidskål, fintsnittet
8snack gulerødder, skrællet og skåret i skiver
Sesam til toppen
Forårsløg til toppen
Asiatisk marineret oksekød
500ghakket oksekød
3spskoyster sauce
2 1/2spsksoya
1lime, saften heraf
1-2fedhvidløg, revet eller presset
2tskfrisk revet ingefær
Lidt olie
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Kog risene som beskrevet på pakken, og lad dem køle helt af.*Jeg skyller dem gerne i koldt vand bagefter, - så de hurtigt bliver kolde og klar til brug.
Snit grøntsagerne som beskrevet i ingredienslisten.
Bland ingredienserne til marinaden, - oyster sauce, soya, hvidløg, lime og ingefær. Sæt til side.
Varm en smule olie på en pande, og steg kødet af ved god høj varme - krydr med friskkværnet peber.
Når kødet er brunet godt af, skrues ned til svag varme, og marinaden hældes over.*Lad kødet stå ved svag varme mens du samler dine poke bowls.
Fordel risene nederst i 4 skåle, og top derefter med de friske grøntsager - læg dem i sektioner som på billedet, eller bland det mere rundt hvis du foretrækker det.
Top til sidst med kødet, drys med sesam, fintsnittede forårsløg og friskkværnet peber.