Lækker hjemmelavet ærtehummus, – mild og skøn i smagen, og super nem og hurtig at lave.
Og se lige en vidunderlige farve den har. Ikke nok med at den har den smukkeste forårsgrønne farve, så smager den også bare virkelig dejligt.
Herhjemme bruger vi den i lækre vegetar burgers, som dip til kød og vegetarfrikadeller, til grøntsags sticks, i sandwich eller på en skive ristet rugbrød.
Ærtehummus
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
ærter, optøede
- ½ dl
olivenolie
-
½ citron, saften heraf
- 1 fed
hvidløg
- 1 spsk
tahin
- ½ tsk
spidskommen
-
Salt og peber
- Evt.en nip
cayennepeber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en minihakker og blend til du har en fin ensartet masse.
- Smag hummusen til med salt og peber, og tilsæt evt. cayenne hvis du ønsker dette.
- Opbevar hummusen på køl i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i 3-4 dage på køl, men vil blegne en smule i farven på 2. dagen.
Ærtehummus
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
ærter, optøede
- 1/2 dl
olivenolie
-
½ citron, saften heraf
- 1 fed
hvidløg
- 1 spsk
tahin
- 1/2 tsk
spidskommen
-
Salt og peber
- Evt.en nip
cayennepeber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en minihakker og blend til du har en fin ensartet masse.
- Smag hummusen til med salt og peber, og tilsæt evt. cayenne hvis du ønsker dette.
- Opbevar hummusen på køl i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i 3-4 dage på køl, men vil blegne en smule i farven på 2. dagen.