Opskrift på nem åben lasagne med med smørstegte kantareller, sprød pancetta og cremet burrata.Portionen er i hovedretsstørrelse.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Åben lasagne, Åben ravioli, Kantareller, Nem pasta
Samlet tid 19 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
250gpancetta
100gsmør
350gkantareller
1pkfriske lasagneplader
3burrata oste
70grucola
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Rens kantarellerne grundigt. Er de meget store skal du skære eller plukke dem ud i mindre stykker.
Skær lasagnepladen ud i stykker på ca. 9 cm i bredden - beregn 3 stk pr. person.Du kan også bruge tørre plader, bemærk de skal koge længere end de friske.
Skær pancetta I tern, og steg den sprød, evt. i en smule olie, på en pande.Læg den til side og tør panden af.
På samme pande smeltes smørret, og kantarellerne steges ved middel varme til de er gyldne og lækre. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og hæld pancettaen tilbage på panden. Lad det stå ved lavt blus.
Kog imens lasagne pladerne al dente - ca. 3-4 minutter, og dræn dem derefter for væde. Vend dem med en smule olie, så de ikke klæber sammen.
Saml de åbne lasagner ved at fordele lidt fyld imellem hvert lag - se evt. videoen over opskriften.Start med lidt svampe, pancetta og rucola i bunden, læg en lasagne plade halv over (så den kan foldes), og læg lidt burrata på denne sammen med lidt af det andet fyld. Fold pladen ind over og læg en smule fyld igen. Du behøver ikke have alle elementer imellem hvert lag - og brug kun en smule så ikke lasagnen bliver for høj.Fortsæt til du har brugt 3 lasagneplader til hver servering.Hæld en smule af smørret fra panden over toppen, og krydr med friskkværnet peber inden servering.