
Fritatta, – italienske æggekage med spinat, tomat og bacon. Ultra nem at lave, og så smager den bare så fantastsisk.
Denne version af frittata er bare en af mange slags, – fyldet kan du variere i det uendelige, og du kan med fordel bruge hvad du har i grøntsagsskuffen.
Fritatta kan med fordel tilberedes vegetar, grøntsagerne i sig selv giver en fantastisk smag til den italienske æggekage.
Herhjemme spiser vi den både som et lækkert morgen måltid, en hurtig frokost eller nem aftensmad, – på de dage hvor det skal gå lidt hurtigt.
Personligt foretrækker jeg en skive groft rugbrød til min fritatta, – men du kan også serveres den alene eller med en god salat ved siden af.

Frittata med spinat, tomat og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 10
æg
- 150 g
frisk spinat
- 2
forårsløg, fintsnittet
- 1
løg, i grove tern
-
12-14 cherry tomater, halveret
- 200 g
bacon, gerne et stykke, - skåret i mindre tern
- 100 g
feta
- 1/2 dl
mælk
-
Salt og hvid peber
-
Lidt olie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og steg baconen af til den er gylden og let sprød, og læg den derefter til side på en tallerken.
- På samme pande blanceres løgene til de er klare (ikke forårsløg), og spinaten tilsættes derefter, - rør til denne er faldet let sammen, krydr med lidt salt og hvid peber, og stil til side.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælken, krydr med hvid peber og en smule salt.
- Smuldr fetaen i æggene, og tilsæt derefter de rå forårsløg, cherrytomater, bacon samt spinat/løg massen og rør det godt sammen.
- Hæld hele æggemassen tilbage i panden og bag den i ovnen i ca. 15-18 min. til den lige har sat sig, - den trækker "færdigt" på køkkenbordet, så sørg for den ikke bliver overtilberedt.
- Lad den hvile i 5 min inden den skæres ud.


Frittata med spinat, tomat og bacon
Hvor meget fetaost skal der i? Det står ikke nævnt i ingredienslisten.
Underligt – det står ikke i min printede version
Nej det lyder underligt, – men det er i hvert fald 100g der skal I, sådan ca, – jeg er vild med feta så har jeg lidt mere kommer det også med i:)