Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Frittata med spinat, tomat og bacon

Frittata med spinat, tomat og bacon
Opskrift på lækker frittata med spinat, tomat og bacon
Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Denne italienske æggekage er ultra nem at lave, og så smager den bare så fantastsisk. Denne version af frittata er bare en af mange, fyldet kan varieres i det uendelige, og man kan med fordel bruge hvad man har i grøntsagsskuffen. Den kan ligeledes med fordel tilberedes vegetar, grøntsagerne i sig selv giver en fantastisk smag til denne ret.
Herhjemme spiser vi den både som et lækkert morgen måltid, en hurtig frokost eller den nemme aftensmad de dage hvor det skal gå lidt hurtigt.

Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Frittata med spinat, tomat og bacon

Opskrift på lækker frittata med spinat, tomat og bacon
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 10

    æg

  • 150 g

    frisk spinat

  • 2

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    løg, i grove tern

  • 12-14 cherry tomater, halveret

  • 200 g

    bacon, gerne et stykke, - skåret i mindre tern

  • 100 g

    feta

  • 1/2 dl

    mælk

  • Salt og hvid peber

  • Lidt olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og steg baconen af til den er gylden og let sprød, og læg den derefter til side på en tallerken.
  • På samme pande blanceres løgene til de er klare (ikke forårsløg), og spinaten tilsættes derefter, - rør til denne er faldet let sammen, krydr med lidt salt og hvid peber, og stil til side.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælken, krydr med hvid peber og en smule salt.
  • Smuldr fetaen i æggene, og tilsæt derefter de rå forårsløg, cherrytomater, bacon samt spinat/løg massen og rør det godt sammen.
  • Hæld hele æggemassen tilbage i panden og bag den i ovnen i ca. 15-18 min. til den lige har sat sig, - den trækker "færdigt" på køkkenbordet, så sørg for den ikke bliver overtilberedt.
  • Lad den hvile i 5 min inden den skæres ud.
Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt
Frittata – Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt
Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt
Frittata – Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Kommentarer

  1. Frittata med spinat, tomat og bacon
    Hvor meget fetaost skal der i? Det står ikke nævnt i ingredienslisten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*