Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Frittata med spinat, tomat og bacon

Frittata med spinat, tomat og bacon
Opskrift på lækker frittata med spinat, tomat og bacon
Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Fritatta, – italienske æggekage med spinat, tomat og bacon. Ultra nem at lave, og så smager den bare så fantastsisk.
Denne version af frittata er bare en af mange slags, – fyldet kan du variere i det uendelige, og du kan med fordel bruge hvad du har i grøntsagsskuffen.
Fritatta kan med fordel tilberedes vegetar, grøntsagerne i sig selv giver en fantastisk smag til den italienske æggekage.
Herhjemme spiser vi den både som et lækkert morgen måltid, en hurtig frokost eller nem aftensmad, – på de dage hvor det skal gå lidt hurtigt.
Personligt foretrækker jeg en skive groft rugbrød til min fritatta, – men du kan også serveres den alene eller med en god salat ved siden af.

Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Frittata med spinat, tomat og bacon

Opskrift på lækker frittata med spinat, tomat og bacon
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 10

    æg

  • 150 g

    frisk spinat

  • 2

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    løg, i grove tern

  • 12-14 cherry tomater, halveret

  • 200 g

    bacon, gerne et stykke, - skåret i mindre tern

  • 100 g

    feta

  • 1/2 dl

    mælk

  • Salt og hvid peber

  • Lidt olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og steg baconen af til den er gylden og let sprød, og læg den derefter til side på en tallerken.
  • På samme pande blanceres løgene til de er klare (ikke forårsløg), og spinaten tilsættes derefter, - rør til denne er faldet let sammen, krydr med lidt salt og hvid peber, og stil til side.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælken, krydr med hvid peber og en smule salt.
  • Smuldr fetaen i æggene, og tilsæt derefter de rå forårsløg, cherrytomater, bacon samt spinat/løg massen og rør det godt sammen.
  • Hæld hele æggemassen tilbage i panden og bag den i ovnen i ca. 15-18 min. til den lige har sat sig, - den trækker "færdigt" på køkkenbordet, så sørg for den ikke bliver overtilberedt.
  • Lad den hvile i 5 min inden den skæres ud.
Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt
Frittata – Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt
Frittata - Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt
Frittata – Opskrift på italiensk æggekage med bacon og grønt

Kommentarer

  1. Frittata med spinat, tomat og bacon
    Hvor meget fetaost skal der i? Det står ikke nævnt i ingredienslisten.

Skriv et svar til Tina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)