
Fritatta, – italienske æggekage med spinat, tomat og bacon. Ultra nem at lave, og så smager den bare så fantastsisk.
Denne version af frittata er bare en af mange slags, – fyldet kan du variere i det uendelige, og du kan med fordel bruge hvad du har i grøntsagsskuffen.
Fritatta kan med fordel tilberedes vegetar, grøntsagerne i sig selv giver en fantastisk smag til den italienske æggekage.
Herhjemme spiser vi den både som et lækkert morgen måltid, en hurtig frokost eller nem aftensmad, – på de dage hvor det skal gå lidt hurtigt.
Personligt foretrækker jeg en skive groft rugbrød til min fritatta, – men du kan også serveres den alene eller med en god salat ved siden af.

Frittata med spinat, tomat og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 10
æg
- 150 g
frisk spinat
- 2
forårsløg, fintsnittet
- 1
løg, i grove tern
-
12-14 cherry tomater, halveret
- 200 g
bacon, gerne et stykke, – skåret i mindre tern
- 100 g
feta
- 1/2 dl
mælk
-
Salt og hvid peber
-
Lidt olie
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og steg baconen af til den er gylden og let sprød, og læg den derefter til side på en tallerken.
- På samme pande blanceres løgene til de er klare (ikke forårsløg), og spinaten tilsættes derefter, – rør til denne er faldet let sammen, krydr med lidt salt og hvid peber, og stil til side.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælken, krydr med hvid peber og en smule salt.
- Smuldr fetaen i æggene, og tilsæt derefter de rå forårsløg, cherrytomater, bacon samt spinat/løg massen og rør det godt sammen.
- Hæld hele æggemassen tilbage i panden og bag den i ovnen i ca. 15-18 min. til den lige har sat sig, – den trækker “færdigt” på køkkenbordet, så sørg for den ikke bliver overtilberedt.
- Lad den hvile i 5 min inden den skæres ud.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.


Frittata med spinat, tomat og bacon
Hvor meget fetaost skal der i? Det står ikke nævnt i ingredienslisten.
Underligt – det står ikke i min printede version
Nej det lyder underligt, – men det er i hvert fald 100g der skal I, sådan ca, – jeg er vild med feta så har jeg lidt mere kommer det også med i:)