
Lækre sprøde vegetar frikadeller med couscous og masser af grøntsager.
Vi elsker alle former for vegetar frikadeller herhjemme, det er en god måde at få brugt en masse rester på, og så får man lige lidt ekstra grønt ind i måltiderne. Derudover kan man variere smagen med forskellige krydderier, og grøntsagerne bidrager ligeledes med en masse smag til frikadellerne. Server dem med en fyldig salat eller prøv at bruge dem som fyld i arabiske fladbrød med tabouleh.
Prøv også vores andre vegetariske risfrikadeller, linsefrikaller og lækre sprøde grøntsagsfrikadeller, – fyldt med smag, fibre og lækre grøntsager.

Couscous frikadeller med grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400
g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
- 1
squash, groftrevet
- 1
stor gulerod, groft revet
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 store håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 100 g
feta
- 2
æg
- 1/2 dl rasp
-
Salt og peber
-
Rapsolie
Sådan gør du
- Bland couscous med squash, gulerod, hvidløg og persille.
- Smuldr fetaen i ovenstående blanding, og smag farsen til med salt og peber.
- Rør derefter 2 æg i farsen samt rasp, - farsen skal være fast og ikke for våd. Lad farsen hvile 15 min. på køkkenbordet.
- Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, - form couscous frikadellerne og steg dem til de er gyldne og sprøde på begge sider. Vent med at vende dem til de har fået stegeskorpe, så ikke frikadellerne bliver porøse af at blive vendt for mange gange. Jeg synes de er nemmest at forme i hænderne, mas dem let flade og læg dem på panden.
Noter


Hvor meget rasp skal der i? Det står ikke i ingredienslisten, men du nævner i fremgangsmåden at der skal rasp i.
Hej Jette
Åh for søren, det kan jeg da godt se mangler.
Jeg starter gerne med 1/2 dl, og så tilsætter jeg et par spsk ekstra hvis der er behov for det:)
Rigtig god aften.
Kh Dianna
Kan de bages i ovnen?
Hej Michelle
Jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens de kan. Pensl dem evt. med lidt olie inden:)
Dbh Dianna