Lækre sprøde risfrikadeller, fyldt med grøntsager og varme krydderier. Smagen er mild og lækker, og disse risfrikadeller er en perfekt måde at få brugt de forskellige rester i køleskabet.
Vi ender tit op med reste ris, og de kan altså blive til et fantastisk måltid på ingen tid. Server risfrikadellerne med en god grøn salat til, så har du et mættende og lækkert vegetar måltid.
Sprøde risfrikadeller med grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
kogte ris, - gerne jasminris, de er godt klistrede og har en skøn smag, men alle slags kan bruges
- 1
løg, skåret i kvarte
- 1
stor gulerod, skrællet
- 1/2
squash, skåret i store tern
- 1 fed
hvidløg
- 1
æg
- 1 1/2 dl
havregryn
- 3 spsk
hvedemel (juster konsistensen, farsen må ikke være for våd)
- 1 håndfuld
finthakket persille
- 1 tsk
stødt spidskommen
- 1 tsk
stødt koriander
-
Salt, ca. 1 tsk
-
Friskkværnet peber
-
Raps olie
Sådan gør du
- Blend løg, hvidløg, gulerødder og squash til en ensartet masse og vender den derefter godt sammen med risene.
- Tilsæt havregryn, hakket persille, æg og krydderier og krydr med salt og peber.
- Bland hvedemel i lidt ad gange, farsen skal være klistret med ikke for våd.
- Varm en god sjat rapsolie op på en pande.
- Form risfrikadellerne ved hjælp af en ske og håndfladen, placer dem på den varme pande og mas dem let flade.
- Steg risfrikadellerne til de er sprøde og gyldne på begge sider.
Pingback: Couscous frikadeller - Opskrift på vegetar frikadeller