
Lækre sprøde kroketter med fyld af braiseret lam og kartofler, – en skøn lille appetizer.
Disse kroketter lavede vi dagen efter vi fik pasta med braiseret lam.
Vi havde et stort fint stykke braiseret lam til overs der ikke skulle gå til spilde, og det blev altså til denne lækre appetizer.
Vi serverede kroketterne med lidt estragon mayo, – og det smag virkelig lækkert.
Man kan selvfølgelig bruge et hvilket som helst stykke braiseret kød, – det vigtigste er at det er braiseret og godt trevlet.

Kroketter af braiseret lam
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
braiseret lam, eller andet braiseret kød
- 150 g
kartofler, kogte og afkølede
-
Salt og peber
- 2 spsk
hvedemel
- 2 dl
panko rasp
- 2 æg, sammenpisket
- 1 liter
raps olie
Estragon mayonnaise
- 2 spsk
god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns
- 1 tsk
flydende estragon
- 1/2 tsk
tørret estragon
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til estragon mayonnaisen og stil den på køl til den skal bruges.
- Varm olien i en gryde.
- Trevl kødet og ælt det sammen med mosede kartofler - smag til med salt og peber.
- Tril massen til kugler der først vendes i mel, derefter æg og så i panko rasp. Vend dem en ekstra gang i ægger og derefter panko raspen.
- Fritter kuglerne i olien ved ca. 160 grader til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem suge på lidt køkkenrulle inden de serveres med estragon mayonnaisen.
