Lækker pasta ret med pappardelle braiseret lam og parmesan, – helt enkel og virkelig fantastisk smag.
Den her pasta er inspireret af en mega lækker og simpel pasta jeg fik da Jes og jeg var i Schweiz.. Den bestod egentlig bare af pappardelle og braiseret oksekød, og smagte fuldstændig fantastisk. Derfor har jeg lavet denne version med braiseret vadehavslam fra vores lokale slagter. Prøv den, den er vanvittig god.
Pappardelle med braiseret lam
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
lammebov
- 1
porre, groftsnittet
- 2 skiver
knoldselleri, i store tern
- 2
gulerødder, i store tern
- 4 fed
hvidløg, knuste
- 6 kviste
frisk timian
- 1/2
citron, - saften heraf
-
Grøntsagsboullion
-
Olivenolie
-
Peber
-
Tørret timian
- 400 g
pappardelle
- 50 g
smør
-
Revet parmesan
Sådan gør du
- Fjern hinder og lignende fra lammeboven.
- Krydr lammeboven med peber og tørret timian og brun den godt af i en god sjat olivenolie.
- Tag lammeboven op og læg den på en tallerken.
- Svits alle grøntsgerne sammen med frisk timian i gryden og lad dem stege et par minutter.
- Læg lammeboven tilbage i gryden, tilsæt citronsaft, og hæld boullion over så kødet er dækket.
- Lad lammeboven simre ved svag varme i ca 3 timer, - tjek om den mangler boullion undervejs.
- Tag kødet op og lad det hvile.
- Si væden over i en mindre gryde, og lad denne koge ind til 1/4 liter ved høj varme.
- Monter saucen med smør og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente i godt saltet vand.
- Pil lammet fra hinanden i mundrette stykker.
- Hæld saucen over den drænede pasta og vend lammet heri, og server med et godt drys parmesan.
Pingback: Kroketter af braiseret lam – Gourministeriet
Jeg har købt lammebov i tern, kan man bruge det ? Hvor lang til skal det have ?
Hej Anne Louise
Det kan du sagtens bruge, det vil blot gøre tilberednings tiden kortere:)
Jeg vil skyde på at de skal have ca. 1 1/2- 2 timer, og så reducer evt. mængden af boullion så den kun lige dækker lamme ternene:)