
Lækre sprøde taquitos med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og cheddar. Comfort food ud over det sædvanligt, – nemme at lave og masser af smag og bare møg lækre.
Fyldet er krydret med mit hjemmelavede mexicanske krydderi, – men du kan selvfølgelig også bruge en taco mix eller lignende.
Server med en god guacamole, hjemmelavet salsa og creme fraiche, og evt. en frisk grøn salat ved siden af.
Kan du ikke få minitortillas kan du sagtens bruge almindelig store tortillas. Her vil jeg anbefale at fylde 6 hele tortillas, og skære dem over efter tilberedning. Fyldet vil muligvis flyde en smule ud, – det skubber du bare ind når de er færdig tilberedt.

Taquitos - Sprøde tortilla ruller med oksekød og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 mini hvedetortillas , 15 cm i diameter eller 6 store
- 200 g
revet cheddar
-
Spray fedt eller olie til pensling
Fyld
- 500 g
hakket oksekød
- 2
store gulerødder, groftrevet
- 1
peberfrugt, finthakket
- 1
løg, finthakket
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2 dl
salsa, - prøv denne hjemmelavede salsa eller køb et glas
- 1 1/2-2 spsk hjemmelavet mexicansk krydderi eller et brev tacomix
- 2 spsk
jalapenos, finthakket
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
Fyld
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det brune godt af.
- Tilsæt grøntsagerne og varm med i 5 min.
- Tilsæt mexicansk krydderi og lad det varme med et par minutter inden salsaen hældes over sammen med jalapenos. Lad det små simre 5-10 min., og smag til med salt og peber.
Tortilla ruller
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og spray det med sprayfedt eller smør det med olie.
- Læg en lag revet cheddar på hver tortilla og top med masser af fyld. Rul tortillaerne stramt, og placer dem på bagepapiret, - fortsæt til alle ruller er lavet.
- Spray dem alle med sprayfedt eller pensl dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
- Server med hjemmelavet guacamole, creme fraiche og frisk salsa.



Smager helt fantastisk, elsker især salsaen.
Hej Dorte
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Jeg må indrømme at jeg heller aldrig har købt en salsa siden jeg lavede denne opskrift, – synes den smager så dejligt 🙂
Rigtig god weekend 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Hej.
Er det bare mig elller skriver du ikke noget om hvor meget mexicansk krydderi der skal i.
Hej Kitsa
Ej hvor mærkeligt, – det kan jeg da godt se.
1 1/2-2 spsk mexicansk krydderi til denne portion, det plejer jeg at bruge:)
Men smag altid selv til, – der er forskel på om du bruger købe krydderi eller hjemmelavet, samt styrken:)
Jeg får lige opdateret opskriften:)
Rigtig dejlig dag:)
De bedste hilsner
Dianna
Faldt tilfældigt over den her opskrift. Hold op de er gode! De skal snart lages igen.
Hej Lisbeth
Hvor gær det mig bare glad at høre 🙂 Og tak fordi du deler det med mig. 🙂
Kh Dianna