
Lækker karrygryde med hakket svinekød og masser af grøntsager, – en nem og hurtig version af “boller i karry”.
Denne her karrygryde smager virkelig lækkert, og hele familien er vilde med den. Den er super hurtig at lave, børnevenlig og så kan du ligeledes tilføje forskellige grøntsagsrester du måtte have liggende i køleskabet.
Server den med kogte ris, grøntsags ris eller nudler.

Karrygryde med svinekød og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket svinekød
- 2
løg
- 2
store gulerødder
- 2 fed
hvidløg
- 1/2 spidskål - hvis det er stort skal der kun bruges 1/4
- 80 g smør
- 1 dl
mælk
- 4 dl
grøntsagsboullion
- 2 tsk thai krydderi (Urtekram) - kan erstattes af almindelig karry
- 1 tsk
karry
- 1 tsk
gurkemeje
- 2 spsk
hvedemel
-
Salt
Derudover
- 6 dl
ris
-
Finthakket persille til toppen
-
Finthakkede peanuts til toppen
Sådan gør du
- Blend løg, gulerødder, hvidløg og spidskål i en minihakker eller lignende til det er finthakket og med god struktur, - IKKE pureret. Alternativt kan det finthakkes i hånden.
- Smelt smørret i en gryde og svits alle grøntsagerne af ved middel varme i 3-5 min.
- Tilsæt kødet og svist med til det er let brunet.
- Tilsæt karry og gurkemej og lad denne stege med til det frigiver aroma.
- Strø melet ud over, vend det godt ind i retten og giv det varme et par minutter.
- Hæld boullionnen over af et par omgange og tilsæt derefter mælken, - rør grundigt så det ikke brænder på.
- Lad retten småsimre ved svag varme, under jævnlig omrøring, i 15-20 min.
- Smag til med salt.
- Kog risene som anvist på pakken og server med den varme karrygryde samt friskhakket persille og peanuts på toppen.
Noter

Pingback: Oksekød i grøn karry - Opskrift på nem og hurtig karrygryde
Mangler smag
Hejsa
Det var da ærgerligt du synes det. Husk altid selv at smage til inden servering, råvarer agerer forskelligt, – især kød, krydderier og lignende 🙂
Dbh Dianna
Intet mindre end genialt. Lynhurtigt og fuld af grønt, mindre opvask, win-win. Jeg laver aldrig mere boller i karry. Teenagedøtrene kunne også godt lide det. Smed hk banan og æble på, det blev det ikke værre af. Havde en porre i overskud, så den erstattede det ene løg.
Hej Tina
Ej hvor er det godt at gøre – fedt altså, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Mums. Brugte hakket kylling istedet og piskefløde istedet for mælk og mel. Grøntsagerne rev jeg på det grove råkostjern
Hej Hanne
Ihhh hvor dejligt den faldt i din smag – og god ide med kylling 🙂
Kh Dianna