Den lækreste cremede vodka pasta med kylling, – super nem at lave og så smager den bare helt vidunderligt. “Penne alla vodka” kaldes den også, og vi er helt vilde med herhjemme. Den rummer så meget smag, og er så blød og cremet.
Og hvorfor vodka i saucen? Jo, – altså det er jo en vodka pasta, så vodkaen slipper vi ikke uden om. Men, – faktisk skulle vodkaen også have den egenskab at gøre saucen mere blød og cremet, og samtidig fremhæve aromaerne i sauce. Det samme gælder faktisk når du tilsætter f.eks. vin til en ret. Det behøver ikke være meget, – bare en smule har også effekt.
Husk på at alkoholen brænder af under tilberedning, så du kan roligt servere det for børnene også.
Serverer jeg den for hele familien drysser jeg chili på portionerne til de voksne inden servering, da pigerne ikke er vilde med det. Men laver jeg den til det voksne publikum alene, så kommer jeg også gerne lidt chiliflager i saucen, – det giver et skønt “bid” til saucen.
Vodka pasta med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 400 g kylling, skåret i store tern
- 125 g bacon, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 80 g parmesan
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl vodka
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk tørret oregano
- Chiliflager
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde, krydr kyllingen med salt og peber, og brun den godt af – den skal være gennemstegt men saftig. Læg den til side på en tallerken.
- På samme pande steges løg og bacon af i godt 5 minutter. Baconen skal steges gylden men ikke sprød.
- Tilsæt hvidløg og steg med et minuts tid, og steg derefter tomatkoncentrat med et minutstid.
- Hæld vodkaen over og lad den kort bruse op, og tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde, basilikum og oregano, og lad saucen simre ved middel varme i ca. 10 minutter.
- Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på posen.
- Hæld kyllingen tilbage i saucen, rør parmesan i, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. chiliflager hvis du ønsker saucen spicy, – den klæder den virkelig godt.
- Dræn pastaen for væde, – gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
- Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med pastavand og server den toppet med lidt finthakket grønt og chiliflager.
Har opdaget og begejstres for dine pastaretter. Vi er 2 og laver så kun halv portion, men vi er også glade for mad til 2 dage, så vil gerne have et opvarmningstrick.
Hej Sine
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Jeg er nu også ret vild med mad til 2 dage, – dejlig nemt i hverdagen, og oftest også mere økonomisk 🙂
Altså er det en pastaret, eller anden gryderet, så opbevarer jeg det gerne i gryden det er tilberedt i. Så er det nemt lige at varme igen, – og man sparer oven i købet på opvasken 😉
Ellers vil jeg anbefale helt almindelige plast bøtter, – evt. noget der kan gå i mikroovnen, for nem opvarmning af maden 🙂
Kh Dianna
Så er vi igang med denne ret igen. Har ofte tænkt på hvor meget en håndfuld er. Her basilikum. 5 7 9 11 stilke? Hvad tænker du
Hej Sine
Hvor er det dejligt I kan lide den:)
Haha ja det er faktisk et godt spørgsmål, hihi;-)
Jeg skriver det lidt sådan, fordi det også skal være op til den enkelte:) Nogle elsker meget basilikum (det gør jeg), andre ikke:)
Når jeg skriver en håndfuld basilikum blade, så bruger jeg ofte selv en lille potte, eller tæt på – alt efter størrelsen på bladene:)
Men altså sådan rundt regnet vil jeg sige en håndfuld er 7-8 stille:)
Kh Dianna
Super lækker
Hej Mette
Tusind tak for din besked, hvor er det dejligt at høre:)
Kh Dianna
Ej den smager virkelig lækkert!
Hej Emilie
Ej hvor godt at høre altså, tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Retten er mega lækker. Men kan den fryses ned?
Hej Christian
Tusind tak:) Og det kan den sagtens ja:)
Dbh Dianna